Fostul bucătar de la Palatul Buckingham, Darren McGrady, a declarat pentru publicaţia „Food and Wine‟ în ce constă meniul reginei Angliei, dar și câteva dintre obiceiurile pe care ceilalți membrii le au atunci când iau masa.

La micul dejun, Regina Elisabeta a II-a se pare că preferă cereale, un ou fiert şi o ceaşcă de ceai. La prânz, dacă mănâncă singură, are porţii mici de legume cu carne de pasăre sau peşte. Dacă are musafiri, masa va cuprinde patru feluri, primul fiind o salată.

Reginei îi place să mănânce vânat, de aceea acest tip de carne nu lipseşte.

La ceaiul de după-amiază, regina obișnuia să mănânce tort, și nu puțin. Acum l-a înlocuit cu sandvişuri. Ceaiul preferă să-l bea fără zahăr.

Nu se folosește în bucătăria Casei Regale

Din cauza faptului că Familia Regală are de obicei multe întâlniri de-a lungul zilei, atunci usturoiul nu e folosit la prepararea mâncărurilor.

Pastele nu sunt interzise, dar sunt consumate doar la ocazii speciale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cartofi şi orez.

În plus, în Familia regală e interzis mâncatul ”cu mâinile”. La mesele importante este ceva de înţeles, dar se pare că și fructele sunt consumate cu ajutorul tacâmurilor. Strugurii sunt serviţi cel mai des.

Regula de a nu mânca cu mâinile se aplică inclusiv în cazul burgerilor.

Vezi și Testul pe care trebuie să-l treacă cei care vor să lucreze pentru regina Elisabeta! Are legătură cu o muscă

Citește și:

Bindi Irwin, fiica Vânătorului de crocodili, prima poză cu burtica de gravidă. Ce sex va avea copilul ei

Andreea Raicu, reacție emoționantă după ce mama ei s-a îmbolnăvit de Covid-19. Nu a mai văzut-o de 3 săptămâni