Uleiul pentru cuticule nu este un simplu moft. El a fost conceput nu doar să ajute la îndepărtarea cuticulelor uscate, ci să mențină în timp forma frumoasă a unghiilor lăcuite.

Iată câteva sfaturi de la specialiștii în manichiură și îngrijirea mâinilor.

De ce este important să modelezi cuticulele

Cuticulele de la marginea superioară a unghiilor arată impecabil la puține femei. Odată ce cresc și se usucă, ele devin inestetice.

”Forma cuticulelor împiedică aderența perfectă a lacului de unghii, de aceea este important să le împingem și să le modelăm, să eliberăm unghia de marginea lor”, ne recomandă Mari Luca, specialist OPI România.

”Primul și cel mai important pas este să ne degresăm unghiile, să le pilim cu finețe și, apoi, să folosim un ulei emolient, special pentru cuticule. Da, este important să cauți un ulei special conceput pentru combaterea cuticulelor și să nu apelezi la un ulei de corp sau o cremă de mâini”, recomandă Mari Luca.  

Uleiul pentru cuticule se aplică în formă de U în jurul întregii unghii, la toate degetele, și se lasă să acționeze timp de 30 de secunde. Ulterior, se îndepărtează excesul cu un bețișor pentru urechi.

Apoi se împing cuticulele moi cu un bețișor fin din lemn și se modelează pentru a obține o formă frumoasă în partea superioară a unghiei. Doar în momentul în care cuticulele devin moi și fine vei avea cu adevărat o manichiură elegantă.  

Rolul gomajului pentru frumusețea mâinilor

Gomajul este esențial în eliminarea reziduurilor care sunt încă prezente pe unghii. Gomajul realizat cu produse de tip scrub înmoaie bine marginea unghiilor și continua misiunea pe care o are uleiul pentru cuticule. Totodată, gomajul acționează asupra pielii, lăsând mâinile mai fine și moi.

Gomajul pentru mâini și pentru unghii poate fi realizat cu produse special concepute, dar și cu o combinație simplă din ulei de măsline și zahăr. Gomajul este recomandat de două ori pe săptămână, dacă vrei să îți menții mâinile cât mai frumoase.  

Rutina zilnică ideală implică uleiul pentru cuticule

Să îți cureți cuticulele este minunat, dar să le împiedici să apară ar fi perfect. Nu există o

rețetă magică pentru asta, dar dacă le cureți săptămânal și folosești uleiul de cuticule de fiecare dată, perseverența face minuni.

”Uleiul de cuticule trebuie aplicat în fiecare seară, nu doar când ne aducem aminte”, explică Mari Luca, specialist OPI România. ”Masăm marginea unghiilor dacă avem lac de unghii sau unghia întreagă dacă nu le avem colorate. Masăm unghiile lejer ca să facem ingredientele active din ulei să penetreze cât mai bine, dar și pentru a stimula circulația sangvină de la baza unghiei”, ne explică expertul.