Libertatea pentru femei: Cum pregătim tenul pentru iarnă? Ce tratamente faciale sunt ideale toamna?

Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică: Indiferent de anotimp, tenul are nevoie de o îngrijire specială. Odată cu schimbarea sezonului, pielea trece prin etape de acomodare la condițiile vremii. Toamna este sezonul în care pielea trebuie să se regenereze după excesele de soare din timpul verii pentru a fi, apoi, pregătită să facă față temperaturilor scăzute.

Toamna este un anotimp în care putem începe tratamentele pe care vara nu puteam să le efectuăm, decât cu anumite restricții.

Bineînțeles că începem cu un tratament de exfoliere blândă, curățare și hidratare, aici putem efectua tratamentul Dermalinfusion. Această tehnologie are o acțiune simultană de exfoliere, curățare și hidratare prin infuzarea serurilor specifice afecțiunilor vizate. Dermoporația (mezoterapie virtuală) este o procedură prin care se realizează introducerea de substanțe active în spațiile interstițiale celulare, substanța ajungând direct în receptorii celulari.

Curățare profesională Dermalinfusion, înainte și după

Dermapen este o procedură estetică ce presupune crearea de sute de microcanale la nivelul pielii și introducerea de substanțe active în straturile profunde dermice, ideal pentru liniile fine, luminozitate, hidratare, acnee, semne postacneice.

Tratamentul Dermapen, la pacient bărbat

Scarlet- S este un tratament cutanat fracționat, care are rolul de a produce noi fibre de colagen în straturile subiacente pielii. Procedura combină microneedling-ul cu radiofrecvența fracționată direcționând energia de la suprafața pielii în profunzimea dermului, suficient pentru a îmbunătăți vizibil pielea, fiind foarte eficient pentru: conturul mandibular, laxitatea pielii, bărbie dublă, semnele post acneice, vergeturi.

Solista Misty, în timpul tratamentului Scarlet- S

PRX T33 este un tratament revoluționar de biorevitalizare a pielii, indicat într-o varietate de probleme ale dermului. De la combaterea liniilor fine, la îmbunătățirea texturii pielii și a porilor. Este util și în acnee, cicatrici postacneice și pete pigmentare și nu în ultimul rând induce sinteza de colagen și elastină redând astfel un tonus pielii.

Procedura PRX T33, indicată într-o varietate de probleme ale tenului

Cât de importantă este curățarea tenului? Cum se face corect?

Pentru a avea o piele curată, sănătoasă și bine hidratată, esențială este curățarea tenului o dată pe lună. Vorbim despre o curățare profesională cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, care ajută pielea să fie bine curățată de la suprafață în profunzime. Cu ajutorul noilor dispozitive putem aduce un plus de curățare și hidratare pielii.

Tratamentul Dermalinfusion are acțiune simultană de exfoliere, curățare și hidratare. Tegumentul experimentează o penetrare maximă a ingredientelor active, stimulând hidratarea profundă și oxigenarea celulară. Microdermabraziunea este o exfoliere mecanică profundă, curăță și tonifică pielea, elimină excesul se sebum, îndepărtează celule moarte de la suprafața pielii, îndepărtează punctele negre, îmbunătățește textura pielii.

Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică
Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică

După tratamentele făcute în clinică, cum poate pacientul să întrețină acasă rezultatele?

După tratamentele profesionale realizate în clinică, pacientul va fi sfătuit de către specialist cum să își îngrijească pielea acasă în funcție de nevoile tenului. Se va face un plan de întreținere al tratamentului efectuat în clinică, pentru o eficiență mai mare.

SPF se folosește zilnic și toamna? Femeile ar trebui să-l poarte cu ele, așa cum procedează vara?

SPF-ul, protecția solară, este esențială și necesară pe tot parcursul anului, nu doar vara. Produsul trebuie să aibă ambele categorii UVA /UVB. SPF-ul trebuie aplicat în fiecare zi, pe tenul bine curățat într-o cantitate moderată. Acesta ar fi ideal să se aplice la fiecare două ore.

Keo a încercat tratamentele pentru păr și scalp

Există tratamente ideale și pentru bărbați, toamna? Dacă da, care ar fi acelea?

De foarte mulți ani, există linii profesionale dezvoltate pentru îngrijirea tenului bărbaților. În ultimii ani, bărbații de toate vârstele au descoperit rezultatele tratamentelor faciale.

Tratamentele ideale pentru bărbați sunt dermalinfusion-ul și microdermabraziunea, acestea curățând tenul în profunzime. Pielea este exfoliată, curățată și hidratată. Tenul devine mai fin, mai curat, mai hidratat, se echilibrează excesul de sebum.

Tot la acest capitol putem include și tratatamentele minim invazive: Dermapen, Scarlet-S, PRX T33 și tratamente pentru păr și scalp care încetinesc sau împiedică căderea părului și previne fenomenul de chelie. O altă procedură foarte populară este îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul epilării definitive cu laser Alexandrite Motus.

Citește și: Tipuri de pudră. Când ai nevoie de ele și cum se folosesc

Citește și: Ce probleme are tenul tău odată cu înaintarea în vârstă

Vezi și: Ce spun coșurile de pe față despre stilul tău de viață!