Uleiul de macadamia este extras prin presare la rece din nucile de macadamia. Este un ulei de culoare aurie, cu un gust deosebit și cu beneficii mari pentru sănătate, comparabil cu uleiul de măsline.

Uleiul extras din nucile de macadamia este folosit în multe cosmetice pentru îngrijirea tenului și a pielii, în creme nutritive, loțiuni sau măști de față. El poate fi aplicat ca atare direct pe piele sau pe scalp, dar trebuie să ții cont că aplicările frecvente pot duce la blocarea porilor și apariția coșurilor sau a inflamațiilor de lungă durată.

Uleiul de macadamia pentru păr. Principalele beneficii

Efect hrănitor pentru scalp

Folosește câteva picături de ulei pentru a masa la rădăcina firelor de păr, pe tot scalpul sau în zonele unde părul este mai rar și mai fragil.

Masează uleiul dimineața, iar după amiaza spală-te pe cap cu un șampon delicat, cât mai puțin agresiv cu pielea.

Uleiul de macadamia este foarte bogat în vitamina E și acizi grași monosaturați care hrănesc pielea și stimulează foliculii să dezvolte fire de păr mai sănătoase și mai puternice.

Efect benefic pentru vârfurile despicate

Dacă ai fire de păr aspre, uscate și fragile care se despică frecvent, mergi la coafor și taie două – trei degete de la vârfuri. Astfel, vei îndepărta vârfurile despicate și vei ajunge la structura sănătoasă a firelor. Apoi, săptămânal, folosește câteva picături de ulei de macadamia pentru a trata vârfurile firelor de păr.

Efect de strălucire

Dacă părul tău pare tern și uscat, poți folosi uleiul de macadamia pentru a-i da o strălucire deosebită. Pune doar câteva picături în palme și masează ușor șuvițele de păr cu ulei, apoi folosește o perie deasă pentru a distribui uleiul pe lungimea firelor de păr.

Uleiul de macadamia va proteja mai bine firele de păr de razele soarelui și va accentua culoarea părului, fie el natural sau vopsit.

Cum se folosește corect uleiul de macadamia pentru pielea capului

Este suficient să folosești doar câteva picături pentru a da strălucire părului. De asemenea, pentru scalp se folosește o cantitate foarte mică de ulei pentru a masa pielea capului.

Prea mult ulei poate favoriza mătreața. În schimb, dacă masezi pielea cu ulei de macadamia de două ori pe lună și te speli la câteva ore pe cap, uleiul va hrăni pielea și va stimula regenerarea firelor de păr.