Protejează-ți părul pe timpul verii pentru că este expus unei cantități mai mari de raze UV, cu atât mai mult când este ud, după ce faci baie în mare sau în piscină. Așa cum folosești creme de protecție solară pentru față și pentru corp, trebuie să știi că și părul are nevoie de protecție solară.

Apa sărată și clorul decolorează părul și îl fac mai fragil. Dacă nu ai grijă de el, vei avea un păr uscat, poros, cu o culoarea mată și lipsit de strălucire după un concediu la mare.

„Razele UV de tip A și B deteriorează pigmentul din firul de păr (foto-decolorare). Rezultatul? Culoarea devine mată, își pierde luciul și caracterul vibrant. Cele mai afectate de soare sunt părul blond și cel arămiu”, explică Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals.

Protejează-ți părul și vei proteja și pielea capului

Gama de creme, uleiuri și loțiuni de protecție solară pentru corp este tot mai bogată și avem de unde alege când mergem la plajă. Dar și pentru păr există azi produse profesionale care îl protejează de razele ultraviolete. Poți opta pentru șampoane cu protecție solară și balsamuri de tip leave in, care se folosesc fără să mai clătești părul.

„În perioada verii, părul trebuie tratat diferit. Este important să punem accent pe produse de îngrijire și tratamente special create pentru această perioadă, produse cu protecție UV”, subliniază specialistul.

Pielea capului, scalpul, are și ea de suferit când stai la plajă ore întregi. Ea este cea mai expusă la arsurile solare, dacă nu porți o pălărie sau o șapcă. De aceea este recomandat să protejezi părul cu șampoane speciale, să îl păstrezi mai bine hidratat și el va proteja și scalpul.

Culoarea părului tău vopsit va rămâne frumoasă

Atunci când folosești produse speciale cu factor de protecție destinate părului, cuticula este mai puțin poroasă, strălucirea și rezistența firului de păr nu este afectată, iar culoarea își păstrează intensitatea.

În ceea ce privește împrospătarea și aplicarea culorii, stilistul Wella Professionals ne sfătuiește: „vopsirea părului nu ar trebui să fie un impediment atunci când plecăm în concediu, însă este necesar să protejăm culoarea în timpul expunerii la soare. Totodată, dacă mergi la piscină, ține aproape o cască, deoarece apa cu clor mătuiește culoarea, o schimbă, o degradează – și mă refer mai ales la nuanțele de blond rece”.

Ritualul de îngrijire pe timp de vară poate părea un pic mai complicat. Este inevitabil ca structura firului de păr să nu fie afectată de soare, vânt, apa cu sare, clor sau nisip. Așadar, dacă vrei să revii din vacanță cu un păr frumos și lucios, este obligatoriu ca, după expunerea la soare, să refaci echilibrul hidric din firul de păr”, adaugă Antoaneta Stoican.

Folosește un balsam sau uleiuri pentru hidratare, pe bază de vitamina B5/panthenol sau aminoacizi. Vei avea toată vara un păr strălucitor, sănătos și viguros, care nu își pierde culoarea, chiar dacă mergi foarte des la plajă.