Este greu să-ți faci planuri de vacanță în vreme de pandemie. Așa îți pregătești concediul astfel încât orice s-ar întâmpla să te bucuri de momente plăcute alături de cei dragi.

Planuri de vacanță în vreme de pandemie: Fără regrete

Planificarea vacanței era unul dintre momentele frumoase ale trecutului dinainte de pandemie. Visai la vacanța ideală pe malul mării sau în vârf de munte pe când erai încă la birou. Știai că vei ajunge în locurile în care îți propui să ajungi. Din păcate, în prezent nu mai poți fi sigură că îți vei pune planurile în aplicare. Întrebarea este cum să organizezi concediul, astfel încât să ai cât mai puține regrete.

Bucuria de a fi împreună

”Deși vacanța mult visată este o oază de bucurie și liniște, ar fi util să nu ne facem o obsesie din ea. Din cauza pandemiei, multe evenimente au fost anulate sau modificate. Indiferent de locul unde vom merge și de sumele cheltuite, plăcerea cea mai mare provine din prezența celor dragi și apropiați, excursiile și distracțiile la care participăm împreună, savoarea momentelor, etc. De aceea, în caz că sunt modificări de program, orar, rută sau chiar amânarea totală, întotdeauna se vor găsi soluții alternative de petrecere a timpului. Important este cu cine îl petreci și cum”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Planuri de vacanță în vreme de pandemie: Asigurare de călătorie

Cel mai bine ar fi să alegi o destinație din țară. Este mai sigur că vei putea ajunge. În Europa, vei putea călători arătând dovada că te-ai vaccinat, ai test PCR sau antigen negativ. Pot interveni și situații neprevăzute, cum ar fi carantinarea. Cel mai bine este să-ți faci o asigurare de călătorie storno, astfel încât să poți primi majoritatea banilor înapoi în cazul în care nu vei putea pleca din motive obiective. Totodată, este bine să ai și asigurare medicală. Înainte de a face rezervare, dar și cu câteva zile înainte de plecare, citește cu atenție recomandările de călătorie din zona respectivă. Evită locurile cu o rată mare de infectare.

Citește și: Cum răspunde Raed Arafat la întrebarea „Să-mi fac planuri de concediu pentru această vară?”

Locații izolate

Atunci când faci planuri de vacanță în vreme de pandemie, pentru a reduce la minimum riscul de infectare, alege locații izolate, vile cu puține camere, unde vei putea sta în siguranță împreună cu familia și prietenii apropiați. Ar trebui să iei în considerare și mijlocul de transport. În prezent, autoturismul personal ar fi cel mai sigur. Aeroporturile, stațiile de autobuz, de tren și sălile de așteptare, dar și benzinăriile sunt locuri unde crește pericolul de infectare. Totuși, atunci când mergi cu mașina ta, nu respiri același aer cu zeci de alte persoane mai multe ore. Totodată, ar fi de preferat să alegi călătorii pe distanțe scurte.

Planuri de vacanță în vreme de pandemie: Trusă necesară

Ia la tine o trusă cu obiecte de care ai nevoie în contextul pandemiei. Nu te baza pe faptul că le poți procura și la destinație, pentru că nu poți fi sigură de ce vei găsi acolo. Poate le vei găsi de vânzare, dar la prețuri prohibitive sau chiar nu vor fi disponibile. De aceea, ia cantități suficiente pentru tot sejurul. Ar fi bine să ai la tine dezinfectant pentru mâini, măști de față, șervețele umede, un termometru, mănuși din latex și săpun pentru mâini. Dacă mergi cu mașina, ia cu voi suficiente gustări și băuturi pentru a preveni opriri inutile. Ține cont de faptul că dezinfectantul pentru mâini poate fi inflamabil. Nu îl lăsa în mașină, mai ales când este foarte cald și ai parcat la soare.

Citește și: Lucruri pe care să le iei cu tine în bagajul de călătorie

Activități în aer liber

Când faci planuri de vacanță în vreme de pandemie, alege multe activități în aer liber. Ați putea merge chiar cu cortul și astfel rezolvați și problema cazării. Chiar dacă stați la o pensiune, tot există numeroase activități pe care să le faceți afară: drumeții, mers pe bicicletă, mers la plajă în locuri mai puțin umblate, vizitarea unui parc național etc.

Citește și: Unde pleci în luna de miere. Cum alegi locul de vis

Alternative interesante pentru vacanța în pandemie

”Sigur că este frustrant să nu poți merge unde ți-ai propus. Totuși, dacă avem conflicte în familie sau nu știm cum să ne bucurăm unii de compania altora, degeaba vom schimba decorul de acasă cu unul exotic. Problemele și conflictele vor rămâne aceleași, plimbările în natură acționează doar ca pansamente momentane ale acestor probleme.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Dacă oamenii din jurul nostru sunt în regulă, atunci putem schimba destinația, ruta, programul, tot vom fi și noi în regulă. Este util să ne implicăm și să facem planurile și programele de excursie împreună, să venim cu toții cu idei și completări și atunci când facem o schimbare să trecem prin ea tot împreună, Putem să venim cu toții cu alternative, poate nu la fel de interesante, însă sincere și naturale,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com