Iată ce îți trebuie pentru paravan

O umbrelă de plajă

Perdea sau plasă de țânțari albă

Dantelă satinată

Flori

Ac şi aţă de cusut

Lipici

Pasul 1

Pregăteşte materialele

?????

Foloseşte o umbrelă de plajă mai veche şi curăţ-o de nisip, dacă este nevoie. Măsoară diametrul umbrelei şi înălţimea piciorului pe care se sprijină, ca să ştii câtă pânză trebuie să cumperi. Poţi folosi şi perdele albe, simple, mai vechi, dacă sunt suficient de mari să îmbrace umbrela şi să acopere spaţiul de sub ea ca un paravan.

Pasul 2

Coase pânza

?????

Deschide umbrela şi taie fâşiile de plasă sau de perdea, în funcţie de înălţimea ei. Este important ca pânza să acopere bine spaţiul de sub umbrelă, astfel încât să nu intre insectele când iei masa în grădină. Coase fiecare fâşie de pânză de umbrelă şi aplică fâşii lungi de dantelă satinată. Alege dantelă cât mai colorată, să dea o notă veselă paravanului.

Pasul 3

Decorează cu flori

?????

Paravanul pe care l-ai construit din umbrelă şi pânză, poate fi decorat cu flori mari din material textil sau din plastic, dacă vrei să înveseleşti colţul de grădină în care îl vei pune. Florile decorative pot fi lipite sau prinse cu capse de panglicile late ale dantelei, astfel încât să nu distrugi perdeaua, dacă te hotărăşti să renunţi la ele.