O manichiură frumoasă are mai multe straturi și necesită puțin mai mult timp pentru a fi realizată corect. Culoarea este importantă, dar primul strat, lacul de bază, este absolut

necesar.

A avea mâinile frumoase și îngrijite, cu unghii perfect lăcuite este dorința fiecărei femei, iar aceasta se poate îndeplini cu foarte puțin efort. Chiar dacă ți se pare că manichiura are prea multe straturi și se usucă mai greu, baza și topul sunt esențiale în aspectul și rezistența manichiurii.

Roxana Bența, specialist OPI Romania, ne oferă mai multe detalii despre beneficiile lacului de bază și despre realizarea unei manichiuri fără defecte chiar la tine acasă.

Lacul de bază asigură rezistență

„Aplicarea corectă a fiecărui strat de lac asigură manichiurii o rezistență îndelungată, chiar dacă este vorba de ojele clasice. Manichiura începe cu stratul de bază aplicat uniform. Baza va face ca lacul colorat să adere mai ușor și să reziste mai mult timp fără ciobire. Serios, cui îi place oja ciobită?”, recomandă Roxana Bența.

Protejează împotriva îngălbenirii unghiei

Ojele colorate în nuanțe închise lasă urme pe unghii care capătă un aspect gălbui și neîngrijit. Dar lacul de bază previne pătarea unghiilor. Baza este necesară înainte de ojă. „Acest lac ajută la prevenirea pătării unghiei, în special dacă sunt folosite nuanțe mai închise. Însă unele lacuri de bază fac mult mai mult de atât, așa cum este OPI Infinite Shine, care este o bază și un tratament. Bogat în nutrienți, cu ulei de flori de lotus, cu foarte mulți antioxidanți și extract de bambus, lacul de bază dă strălucire unghiilor. Contează pe el!”, adaugă specialistul OPI.

O bază de calitate dă forță unghiilor

Uneori, unghiile devin fragile, subțiri și friabile. Soluția cea mai bună sunt lacurile de bază care întăresc unghiile. ”Lacuri precum cele cu proteină hidrolizată din grâu și calciu acționează împreună oferind unghiilor naturale mai multă forță. Astfel, unghiile vor deveni mai puternice și, totodată, le ajută să crească sănătoase. De asemenea, acest tip de bază este ideală pentru unghiile moi și fragile, aceasta le dă rezistență și previne ruperea și exfolierea”, sugerează Roxana Bența.

Baza ajută la netezirea unghiilor

De ce se ciobește lacul sau se desprinde ca o peliculă? Lacul colorat se ciobește mai ușor atunci când suprafața unghiei este neregulată. Deși nu reprezintă ceva grav, acest aspect poate fi semnul unei deficiențe de vitamine (A, B-12), proteine, calciu, fier sau zinc. În acest sens, lacurile-bază pot face minuni, netezind suprafața unghiei și, astfel, asigurând mai multă durabilitatea manichiurii.

Lacul de bază garantează o acoperire perfectă

Pe lângă toate beneficiile care ajută sănătatea unghiilor, un lac de bază ajută la obținerea unui strat de culoare uniform și opac, fără dungi, asigurând totodată și o strălucire de invidiat. ”După ce ai urmat toți acești pași, desigur, ultimul strat trebuie să fie un lac Top Coat, cel care sigilează culoarea, o protejează, îi dă rezistență și aduce un plus de strălucire”, concluzionează specialistul OPI, Roxana Bența.