O vacanţă perfectă la malul mării

În cazul în care micuţul tău are între unu şi cinci ani, poţi alege un concediu în Turcia, Bulgaria sau Grecia. Pe lângă faptul că sunt mai aproape de ţară, acestea dispun de hoteluri all-inclusive, în care copiii beneficiază de o mulţime de servicii, de la locuri de joacă şi până la spectacole realizate special pentru ei, sau bone care au grijă de ei în timp ce voi luaţi cina. Astfel, dacă alegi Bulgaria, te poţi orienta către staţiunea „Nisipurile de aur” sau Nessebar. În ceea ce priveşte preţul unui concediu, trebuie să ştii că ofertele sunt multe şi variate, astfel încât poţi alege în funcţie de bugetul de care dispui, dar şi de pretenţiile pe care le ai. În plus, majoritatea hotelurilor au pachete turistice în care copiii beneficiază fie de reduceri, fie de gratuitate la cazare şi masă.

Vezi si statiuni montane din Bulgaria, unde poti schia in voie!

De câţiva ani încoace, o altă destinaţie perfectă pentru un concediu în familie a devenit şi Turcia. Staţiunile turceşti de la malul mării sunt renumite pentru vacanţele petrecute cu copiii. Astfel, poţi opta pentru unul din multele astfel de locuri, precum: staţiunea Kusadasi, Alanya, Belek, Bodrum sau Kemer. Multe din hotelurile au circuit închis, motiv pentru care din ce în ce mai multe familii aleg să-şi petreacă concediile aici. Nu trebuie să-ţi faci griji nici pentru mâncarea copiilor şi nici pentru distracţia aferentă. O altă ţară potrivită pentru concediile cu cei mici este şi Grecia. Este o destinaţie apropiată de ţara noastră, astfel încât poţi ajunge foarte uşor şi cu maşina personală. În plus, şi aici hotelurile se întrec în oferte care de care mai avantajoase pentru familii. Majoritatea au spaţii de joacă pentru copii, iar locul micuţului este fie la jumătate de preţ, fie gratuit.

Dacă te atrage această țară poți vedea o serie de curiozități despre Turcia!

Vacanţă cu „peripeţii”

Dacă micuţul tău are între şase şi zece ani, atunci poţi opta pentru un concediu în Franţa sau în Austria. Cu siguranţă îşi doreşte să meargă câteva zile la renumitul parc de distracţii Disneyland, aşa că acum e vârsta potrivită. În plus, tot la Paris puteţi petrece câteva zile şi în Parcul Asterix şi Obelisc, în care aventura şi distracţia îl vor încânta pe micuţul tău. În plus, biletele de intrare în cele două parcuri sunt la jumătate de preţ pentru copii. Austria pune şi ea la dispoziţia turiştilor câteva oferte tentante pentru concediile cu copii. Sunt din ce în ce mai cerute vacanţele tematice, în Parcurile din Viena (Praterul vienez, Ferma copiilor Landgut Wien Cobenzl) sau Salzburg (Parcul de aventură şi distracție Wallersee, Căutare de aur în Raurisertal), unde micuţii se pot bucura de drumeţii pe munte sau plimbări cu barca pe râurile din împrejurimi. Ei vor fi însoţiţi şi supravegheaţi de persoane abilitate, asta în timp ce voi vă puteţi bucura de plimbări pe munte.

Un concediu captivant

Are deja între 10 şi 14 ani? Atunci, în mod sigur, nu se mai poate spune că pleci în concediu cu copilul. E deja un adolescent care, cu siguranţă, se va bucura de ieşirile din ţară alături de părinţi. Aşadar, poţi alege ţări în care să îmbini relaxarea cu cunoaşterea, precum Italia sau Spania. Optaţi pentru staţiuni apropiate de malul mării, în care să puteţi face şi plajă, dar care să fie aproape şi de obiective turistice care i-ar putea capta atenţia, sau hoteluri cu psicine, dacă nu ești adeptul plajei. De exemplu, în Italia vă puteţi orienta către staţiunea Rimini. Aceasta beneficiază de una din cele mai lungi plaje din Europa, cu kilometri de nisip auriu. O altă staţiune interesantă pentru o vacanţă alături de copii este şi Lido di Jesolo. Staţiunea este situată pe coasta Mării Adriatice, la doar 21 km de Veneţia. O altă opţiune demnă de luat în seamă e şi Spania. Barcelona este locaţia ideală atât pentru voi, cât şi pentru copil. În primul rând, pentru deschiderea la mare, iar în al doilea rând, pentru obiectivele turistice pe care le puteţi vizita. În plus, dacă mai prindeţi şi sezonul reducerilor, atunci cu siguranţă câteva ore prin magazine vor fi exact ceea ce-şi doreşte. Palma de Mallorca este, de asemenea, o destinaţie atrăgătoare pentru adolescenţi şi pentru adulţi. Pe lângă plajele cu nisip fin şi apele azurii, vă mai puteţi delecta şi cu vizite în oraşul întemeiat de fenicieni.

  • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Franta!
  • Nu pleca pana nu vezi care sunt cele mai mari parcuri de distractie din lume!

    Vezi şi Golden Gate National Recreation Area, San Francisco – unul dintre cele mai mari parcuri din lume!

    Citeşte şi unde poți vizita Disneyland în Europa și în alte țări din lume!