Părul electrizat are, într-adevăr, un aspect neîngrijit, este mult mai uscat, vârfurile sunt tocite și este greu de coafat. Multe femei se plâng că au un păr ca o ”mătură”, dar există soluții ieftine și eficiente pentru părul electrizat și degradat.

De ce se zbârlește și se încrețește părul

Specialiștii de la Wella Professionals spun că structura părului se deteriorează din cauza căldurii, ceea ce face ca firul să se usuce și, atunci când prinde umezeală în atmosferă, să o absoarbă cu nesaț. De aici și aspectul sălbatic, nici creț, nici întins! În plus, vârfurile despicate fac părul să pară „explodat”. Pieptănarea energică, frecarea cu prosopul și folosirea în exces a uscătorului duc la o încrețire dezordonată și la un aspect de mătură.

Aspectul încrețit-dezordonat (frizz) este semnul că părul are nevoie de mai multă hidratare, dar și de o coafare mai blândă. Stiliștii ne mai dau câteva ponturi pentru a controla acest aspect în mod natural.

Cum să faci din părul electrizat, un păr lucios și neted

Tunde-te!

”Orice tunsoare va înlătura vârfurile despicate”, spune Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals. ”Iar un proces regulat de ajustare a lungimilor, la fiecare 6 – 8 săptămâni, poate preveni problema vârfurilor înspicate”, adaugă stilistul. Dar dacă vrei să-ți lași părul să crească, trebuie să folosești produse de îngrijire foarte hidratate, în plus, să ceri stilistului să adopte o tehnică specială, care înlătură doar vârfurile tocite.

Alege hidratarea intensă!

”Pentru că deshidratarea este una dintre cauzele părului încrețit trebuie să mizăm pe hidratare și să începem chiar de la șampon! Cu cât părul este mai hidratat, cu atât va absorbi mai puțină apă din atmosferă. Răsfață-ți părul cu șamponul nutritiv Invigo Nutri-Enrich, bogat în minerale, peptide și vitamina E, care aduce părului strălucire și moliciune”, spune stilistul Laurențiu Bostan.

Folosește măști pentru păr!

Chiar dacă ai în ritualul de îngrijire șampon și balsam, măștile intensive sunt esențiale pentru sănătatea părului. Un tratament complet și profund hidratant constă în folosirea a trei produse: șampon, balsam și mască special concepute pentru hidratare. Masca este recomandată de stiliști o dată pe săptămână. Poți folosi și masca Fusionplex pentru reparații intense dacă părul este predispus la rupere pentru că asigură și o hrănire profundă. În 5 minute părul capătă suplețe!

Mai multe sfaturi pentru un păr neted și suplu

Alege coafuri blânde. Când părul ajunge să fie încrețit, este timpul pentru o nouă abordare a stilizării. Specialiștii ne recomandă să înlocuim ondulatorul sau peria cu aer cald, orice alt instrument care folosește căldura, cu bigudiuri clasice. Iar peste noapte, să înlocuim fețele de pernă din materiale sintetice cu fețe de pernă din mătase naturală.

Alege balsamul leave-in. Este cea mai ușoară modalitate de a face părul să reziste la umiditate. Se aplică între spălări.

Alege uleiul de păr. Orice coafură ar trebui să se termine cu un strop de ulei sau gel pentru a sigila cuticula și astfel firele nu se vor mai putea zburli! Există și creme speciale pentru părul electrizat și zburlit care lasă părul moale, strălucitor și plin de vitalitate

Alege spray antistatic. Da, există! Dacă părul tău se încrețește și se electrizează des, soluția rapidă este să netezești cuticulele cu un spray antistatic hrănitor, care dă vigoare și netezime.