CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Unele femei evită să folosească șamponul nuanțator de teamă să nu le afecteze culoarea părului. Dar, dacă este ales și folosit corect, acest șampon colorant te ajută să ai un păr strălucitor și o nuanță proaspătă timp de câteva săptămâni.  

Ce este șamponul nuanțator

Este un produs-tratament care ajută părul să păstreze mai mult timp culoarea cu care este vopsit.

Șamponul nuanțator se găsește pe piață în diverse formule, de la cel care neutralizează tonurile galbene și portocalii, la șampoanele violet, roșii, negre sau cele cu irizații argintii.

Când firele de păr alb apar la numai 3 – 4 săptămâni de la vopsire sau când șuvițele tale frumos vopsite în culori reci blonde sau argintii capătă tonuri galbene, este cazul să începi să folosești acest șampon.

El va prelungi culoarea frumoasă a părului tău și te va scuti să mai mergi la salon prea des. Vei face câte o mică economie, iar pielea și părul tău vor fi mai protejate, dacă te vopsești mai rar.

Cum se folosește corect șamponul nuanțator

cum folosești șamponul nuantator

Citește cu atenție instrucțiunile de pe etichetă, deoarece fiecare produs are un anumit timp de acțiune.

Unele șampoane, cu pigmenți mai puternici, pot fi lăsate să acționeze doar 5 minute, altele necesită un timp mai lung, aproape 10 sau 15 minute.

Indiferent de timp, șamponul nuanțator se folosește întotdeauna pe părul bine spălat cu apă caldă, care deschide cuticulele firelor de păr în mod uniform.

Șamponul nuanțator nu se aplică pe părul uscat, deoarece nu va colora șuvițele de păr în mod uniform. Părul trebuie bine spălat cu apă caldă și apoi șamponat cu acest șampon colorat printr-un masaj delicat.

Cât de des poate fi folosit șamponul nuanțator

Femeile care poartă părul blond în nuanțe reci ar trebui să folosească regulat șamponul nuanțator de culoare violet, special creat pentru a neutraliza culorile calde de blond, acel ”galben de pui” de care se feresc toate blondele.

”Frecvența utilizării acestui tip de șampon diferă de la un tip de blond la altul. În cazul unui păr auriu, ideal este să îl folosești atunci când firul de păr începe să-și schimbe nuanța, în timp ce pentru părul foarte deschis, vopsit în tonuri reci, șamponul nunațator ar trebui folosit cu regularitate”, ne sfătuiește Mihai Badin, stilist Wella Professionals. Specialiștii recomandă folosirea acestui produs o dată pe săptămână, în funcție de efectul dorit.

După șamponare, este bine să folosești un balsam care face părul moale și plăcut la atingere sau o mască pentru păr, în funcție de tipul firelor tale de păr. Alege un șampon nuanțator de calitate, care nu usucă părul și care poate acoperi și firele albe.