Ce ușor este să folosești peria cu aer cald sau ondulatorul pentru o coafură lejeră! Dar te-ai gândit și la protecția termică pentru păr? Toate aparatele care folosesc energia și căldura pentru a stiliza părul ajung în cele din urmă să îl deterioreze, dacă nu îl protejezi.

Placa sau ondulatorul deteriorează părul în timp

Femeile își doresc să aibă o coafură de invidiat. Adoră să se coafeze, să aibă bucle perfecte, fie ele lejere sau mai strânse, iar căldura are un rol important. Dar toate instrumentele care funcționează pe bază de căldură ajung până la o temperatură de 220°C, ceea ce este mult și greu de suportat pentru firul de păr.

De multe ori, după ce ți-ai spălat părul, se întâmplă să-l usuci cu un uscător de păr și, în unele cazuri, mai folosești și placa de îndreptat, fără să aplici mai întâi un produs protector.

”Dacă folosești căldura, fără a hrani mai întâi bine firul de păr, fără a-l hidrata și fără a-l proteja, este posibil ca în timp, acesta să devină lipsit de vitalitate și de strălucire. În plus, pot apărea probleme ale structurii și chiar ruperea fibrei capilare, aceasta reprezentând cea mai mare degradare a părului”, atenționează specialistul Wella Professionals, stilistul Mădălina Nițu.

Placa și ondulatorul, folosite pe termen lung, vor duce la uscarea părului, firele vor fi terne, fragile și lipsite de strălucire, iar vârfurile despicate vor da un aspect neplăcut.

Așa cum alegi un șampon de calitate și cum folosești periodic o mască de păr pentru hidratare și strălucire, așa trebuie să alegi și protecție termică pentru păr, dacă folosești des placa sau uscătorul cu aer cald.  

Cum și când folosești protecția termică pentru păr

Spală bine părul cu șamponul tău obișnuit și tamponează-l lejer cu un prosop de microfibră. ”Mare atenție, nu freca părul cu prosopul! Următorul pas constă în aplicarea pe părul umed a unui produs de protecție. De ce să aplici protecția termică pe părul umed? Deoarece este foarte greu să distribui un astfel de produs pe un fir uscat, oricât de bine ai încerca să o faci. Mai mult decât atât, riști să pui mai mult produs decât este necesar și părul se va încărca. Mai departe, după ce ai aplicat protecția termică, este indicat să piepteni părul în toate direcțiile, pentru a distribui bine produsul pe toată lungimea firelor”, adaugă stilistul Mădălina Nițu.

Părul trebuie să fie bine uscat înainte de a fi ondulat

Ori de câte ori dorești să folosești un instrument de styling pe bază de căldură, ai grijă ca părul să fie bine uscat. Dacă părul nu este uscat foarte bine, atunci când folosești placa sau ondulatorul protecția termică nu te mai ajută. Firul este foarte sensibil atunci când conține apă, iar în contact cu ondulatorul la o temperatura de 220°C firele de păr aproape că se topesc. Astfel, se ajunge la o degradare ireversibilă a parului.

„Folosește protecția termică pentru păr înainte de orice produs de styling. În plus, ia aminte: uleiurile de orice fel, fie ele cosmetice sau naturiste, nu asigură protecția termică a părului! Dacă sunt uleiuri, asta nu înseamnă că protejează părul împotriva căldurii”, ne sfătuiește stilistul Wella Professionals.