Chipul tău oglindește tot ce ai pe suflet, oricât de multe eforturi ai face să nu se vadă! Oricât de frumoasă, sănătoasă și cochetă ai fi, dacă apar ridurile din jurul gurii mult mai devreme de 50 de ani, ar trebui să te întrebi care este cauza lor reală.

În medicina tradițională chineză, toate emoțiile, bucuriile și durerile lasă urme pe chip, iar acestea pot fi semnele unor boli care vor apărea mai târziu. Iată ce mesaj transmit ridurile din jurul gurii și ridurile din bărbie și ce emoții negative ascund.

Ridurile din jurul gurii: diete dezechilibrate, obiceiuri alimentare nesănătoase

Interesante sunt ridurile sau mai bine spus liniile foarte fine care apar deasupra și dedesubtul buzelor. În medicina tradițională chineză, acestea sunt legate de o hrănire deficitară, de carențele de vitamine și acizi esențiali sau de obiceiurile alimentare nesănătoase.

Când observi aceste linii, încearcă să schimbi ceva în alimentația zilnică, astfel încât să mănânci mai multe crudități și oleaginoase, decât dulciuri sau alimente procesate.

Riduri adânci la colțurile gurii: griji, tristețe, anxietate, probleme medicale frecvente

Tristețea și grijile cotidiene pe care nu reușim să le risipim cu un tonus bun ne afectează profund expresia feței. După vârsta de 40 de ani, observăm că apar mici riduri la colțurile gurii, de obicei orientate în jos. Acestea se accentuează în 10 sau 15 ani și nu mai putem scăpa de ele. Dar le putem controla printr-o viață cât mai echilibrată și sănătoasă.

Sportul, mișcarea, optimismul, energia, fructele, zâmbetele, speranțele și planurile frumoase ne pot ajuta să întârziem cât mai mult ridurile de bătrânețe din colțul gurii.

Ridurile din bărbie: resentimente, supărări, furie, sentimente reprimate

Dacă îți examinezi cu atenție bărbia și observi deja primele riduri, înseamnă că ai trecut de 40 sau 45 de ani. Este vârsta la care ai acumulat o mulțime de supărări și resentimente și ai perioade lungi în care ești nemulțumită.

Ridurile din bărbie sunt și semnele unor posibile probleme medicale cu vezica, rinichii, aparatul urinar, dar și cu articulațiile picioarelor. Ia măsuri din timp și nu mai lăsa orice necaz să te afecteze!