Iată câteva sfaturi pertinente pentru a revitaliza părul degradat și lipsit de strălucire. Poți obține rezultate ca la salon, chiar în confortul casei tale.

Iar primul pas este să folosești un șampon de bună calitate, un șampon profesional care curăță bine nu doar grăsimea și impuritățile, ci și reziduurile rămase în păr de la fixativ, de la vopsea sau de la produsele de styling.

1. Folosește șampon nuanțator

La câteva săptămâni după vopsire și după expunerea prelungită la soare, părul poate căpăta nuanțe neplăcute de portocaliu sau roșcat. De aceea, un șampon nuanțator te ajută să revitalizezi culoarea.  

”Fie că ai părul blond, roșcat sau brunet, este important să folosești un șampon nuanțator ideal pentru culoarea ta”, recomandă Cristina Scrisu, stilistul Wella Professionals. Ar fi bine să introduci în rutina ta de îngrijire un produs de împrospătare a culorii. Acesta se aplică pe părul umed, se lasă 2-5 minute să acționeze, apoi se clătește.

2. Aplică un balsam special pentru culoare

Pe lângă șamponul nuanțator, nu uita de balsamul care ajută la menținerea culorii. Acesta se aplică foarte ușor, ca orice balsam sau mască pentru păr. După două, trei utilizări vei vedea rezultatul: un păr mult mai lucios, mai fin și cu un aspect mai sănătos.

3. Extrahidratare!

Dacă părul degradat este uscat, iar firele se rup ușor, atunci ai nevoie de o mască de păr pentru hidratare pe care să o aplici o dată pe săptămână. Produsul trebuie să fie infuzat cu vitamine, esențiale pentru menținerea unui păr radiant.

4. Aplică un ulei de păr când te coafezi

Înainte și după ce usuci părul și folosești ondulatorul sau placa este bine să folosești un ulei pentru protecție termică. Un ulei din gama Wella Professionals, cu ulei de avocado și semințe de macadamia va menține proaspătă strălucirea părului și va proteja firele de păr față de ondulator sau uscătorul cu care le coafezi.

5. Tunde vârfurile cu regularitate

Vârfurile trebuie tunse cu regularitate dacă vrei ca acestea să fie mereu strălucitoare și sănătoase. O dată la fiecare șase-opt săptămâni este nevoie să faci o vizită la salon și să îți reîmprospătezi tunsoarea, după cum recomandă Cristina Scrisu, stilistul Wella Professionals. Părul degradat are nevoie de întreținere permanentă pentru a îndepărta vârfurile aspre și despicate.