CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Istoria rujului este complicată și am adunat o mulțime de informații inedite și curiozități despre ruj. A fost primul produs cosmetic inventat de omenire și a rămas tot primul în trusa de farduri a oricărei femei. Este cel mai îndrăgit, cel mai folosit și cel mai des cumpărat. Chiar și atunci când nu avem timp să ne machiem, să aplicăm farduri de pleoape și fonduri de ten, folosim un strop de ruj și înfățișarea se schimbă.

Rujul bine ales ne face să arătăm mai tinere, mai odihnite, mai atrăgătoare și mai vesele. Este produsul cosmetic care ne ajută să zâmbim mai frumos și să avem mai multă încredere în noi!

10 curiozități despre ruj

  1. Primele rujuri antice, de acum 5000 de ani, descoperite în mormintele din Egipt, erau făcute din praf de pietre semiprețioase precum rubinele sau carneolul și aplicate pe buze cu unsoare.

2. Tot în Egiptul antic, rujurile folosite de nobili și faraoni, precum și rujul celebrei Cleopatra, erau făcute din gândaci de cârmâz, uscați și mărunțiți până se obținea pudra roșie de carmin. Se obținea astfel cea mai aprinsă nuanță de roșu. Mai erau folosite henna, pentru culorile mai închise preferate de bărbați, și solzi de pește mărunțiți pentru strălucire.

3. În Grecia antică, multă vreme, femeile care foloseau ruj au fost doar femeile care se prostituau, în timp ce bărbații greci foloseau rujul pentru a-și demonstra statutul social.

4. Rujul solid nu este deloc o invenție modernă! El a fost inventat cu multă vreme în urmă, de către medicul și chimistul arab Abulcasis (secolul II era noastră), care a combinat uleiuri parfumate și diverse ingrediente pentru coagularea lor și le-a presat în forme pătrate.

5. Moda ca bărbații să folosească ruj, în deosebi bărbații cu un anumit statut social, s-a păstrat din Antichitate până prin Epoca Renașterii. Cavalerii și nobilii foloseau rujurile soțiilor pentru a-și sublinia buzele ascunse sub mustăți lungi și bogate.

6. Producția de cosmetice a fost interzisă în perioada celui de al doilea război mondial în Marea Britanie. Singurul produs cosmetic care a fost exceptat și care a fost produs chiar și în vreme de război a fost rujul.

Rujul roșu, emblema seducției

7. Elizabeth Taylor folosea intens rujurile roșii, în nuanțe cât mai aprinse. Bârfele de la Hollywood spun că era atât de îndârjită cu imaginea ei, încât nicio altă actriță din filmele în care apărea Elizabeth Taylor nu avea voie să mai folosească ruj roșu.

8. Soțiile de președinți din toată lumea nu au voie să folosească ruj roșu, nici măcar la evenimentele restrânse. Așa spune protocolul diplomatic internațional care recomandă numai rujuri în tonuri neutre.

9. Un studiu realizat la Universitatea din Manchester arată că o femeie care poartă ruj în nuanțe puternice, în mod deosebit ruj roșu, atrage de trei ori mai mult atenția bărbaților față de femeile care poartă rujuri în tonuri neutre sau nu folosesc deloc ruj.

10. Într-o viață de om, femeile ajung să ingereze aproximativ 3 kg de ruj împreună cu alimentele pe care le consumă zilnic. Bineînțeles, statistica se adresează femeilor care poartă ruj aproape zilnic!