► Plaje cu nisip roz în CRETA

Cu mic, cu mare urcaţi pe nava de croazieră a piraţilor Barbarossa, care pleacă din portul veneţian Rethymno (Creta) şi vă conduce spre cele mai încântătoare peşteri şi insuliţe. În Parcul Limnoupolis, din Chania, cei mai mici au la dispoziţie un parc cu jocuri educative, iar bebeluşii se răsfaţă în Baby Land. Pentru relaxare, cele mai bune alegeri sunt Labirintul florilor, cu un lac artificial, grădina exotică şi plimbarea pe Râul Leneş. Merită să vă instalaţi lopăţelele şi găletuşele pe Plaja Elafonissi (în sud-vest), cu ape turcoaz, deloc adânci, şi nisip roz. Dacă ajungeţi în estul insulei, nu rataţi plimbarea cu o caleaşcă închiriată, de la ferma Arion din Hersonissos! Gazdele, vă răsfaţă cu cele mai bune frigărui souvlaki şi plăcinte cu spanac şi brânză.

► În SANTORINI, pe măgăruş

În insula cu frumoasele case parcă pudrate cu zahăr, vă puteţi juca în voie de-a v-aţi ascunselea. Captivante sunt şi plimbările cu măgăruşul sau cu telegondola deasupra stâncilor, bălăceala în apele călduţe şi toboganele de la Waterpark-ul din Perissa. Alegeţi o minicroazieră în jurul insulei, pentru a vă bucura de apele incredibil de albastre, pentru a vedea sate de pescuit şi, de ce nu, pentru un popas în micuţele insule din apropiere: Palea Kameni şi Nea Kameni. Pe seară, urmăriţi un film la cinemaul Cinekamari, aflat în aer liber.

► THASSOS – UN RESORT PENTRU COPII

Apa calmă şi curată, deloc adâncă e numai bună pentru bălăceală, iar din nisipul fin răsar castele cu turnuleţe. La doar doi kilometri de Thassos, găsiţi staţiunea Makryammos, foarte ofertantă pentru întreaga familie: un restaurant, un bar, o piscină, terenuri de tenis şi un loc de joacă pentru copii. Pentru cazare puteţi alege un hotel cu bungalouri şi vedere spre mare. Miniclubul îi va captiva pe cei mici: vânătoare de comori, sculptură în nisip, picturi pe faţă şi un mini zoo.