Vărsătorilor le place astrologia și sunt fascinați de elementele mistice. Dacă te înscrii și tu printre nativii care cred în astre, descoperă ce are special simbolul zodiei Vărsător, simbolul tău.

Zodia cu mai multe reprezentări

Ceea ce face simbolul zodiei Vărsător să iasă în evidență sunt fațetele lui multiple. Această zodie are mai multe reprezentări, deși nu este singura, dar simbolurile folosite sunt simple și totodată foarte sugestive.

Vărsător este redat fie prin două ape curgătoare, fie prin două valuri, fie printr-un vas din care curge apa. În unele reprezentări, poate să apară un bărbat puternic și bine proporționat, care toarnă apă dintr-un vas.

Multitudinea de simboluri nu este întâmplătoare, ele fiind legate de fațetele acestei zodii care este totodată profund umană, deschisă și comunicativă, dar și profund metaforică, cu o mulțime de interpretări.

Apele curgătoare, simbolul zodiei Vărsător

Adesea, Vărsătorul este reprezentat schematic prin două valuri sau două izvoare curgând în aceeaşi direcţie. Acest simbol îşi are originile în astrologia egipteană, în care cele două ape curgătoare reprezintă forţa vieţii şi magia care face natura să înflorească. Cele două ape sunt legate şi de natura duală a Vărsătorilor, când cald şi când rece, când prietenos, când nepăsător.

Cu toate că apa este elementul esențial al Vărsătorului, zodia aceasta este o zodie de Aer, fixă. Și acest lucru vorbește despre chipurile schimbătoare ale nativilor ei. Greu de stăvilit, precum apele curgătoare, prietenos și totuși misterios, precum aerul care este peste tot, dar este invizibil.

Iar poziția fixă pe care o are zodia Vărsătorului pe roata zodiacului, reprezentată prin faptul că figura masculină care toarnă apa este întotdeauna bine ancorată pe pământ, spune despre acești nativi că sunt inteligenți, profunzi, raționali și totodată puțin excentrici.

foto: 123rf.com