Fondul de ten

Mereu la îndemână și niciodată în exces, un fond de ten care să aducă un plus de luminozitate și acoperire cu siguranță va reuși să îți dea o stare de invidiat. Asistăm la un fenomen foarte interesant și benefic pielii. Este vorba de faptul că produsele de makeup precum fondul de ten conțin o mulțime de alte substanțe, pe lângă pigmenții obișnuiți, care să hidrateze și să apere tenul. De asemenea, includ și minerale, vitamine sau chiar SPF, adică exact ce trebuie pentru îngrijirea din timpul iernii. Vei putea astfel să te bucuri de beneficiile mai multor produse într-unul singur. 

Mascara

Simplă, waterproof, de un negru intens sau cu o notă discretă – oricare ar fi alegerea ta, o mascara care să accentueze privirea este de importanță majoră. Privirea atrage atenția din prima și este important să formeze impactul de care ai nevoie. Indiferent de ocazie, multe femei consideră că doar mascara aplicată este deja suficientă pentru a le face să se simtă excelent. Dacă și tu te încadrezi la această categorie, nu uita să o incluzi în portfard și să o schimbi periodic, în cazul în care nu ai folosit-o suficient de des pentru a o termina. 

Paleta de contouring

Conturare, definire, accentuare și chiar sculptare  – sunt tehnici la îndemână, chiar dacă nu ai cursuri de automachiaj. Trebuie doar să îți cunoști foarte bine trăsăturile și vei observa că ți-ai făcut deja o idee despre cum ar trebui să iluminezi sau să întuneci anumite zone. Iar dacă ești adepta soluțiilor compacte, găsești o singură paletă pentru a realiza tot ce ține de acest capitol. Nu uita să folosești pensulele potrivite. 

Rujul

Senzualitate și culoare la orice oră din zi? Sigur că se poate. Un ruj cu pigmenți puternici, care să reziste la transfer este perfect pentru a te face să strălucești. Atât de multe variante sunt disponibile pe piață încât sigur este greu să alegi. Însă, din fericire, ai gusturile tale și vei alege o nuanță care să se potrivească perfect tenului (da, este important) și să ofere o finisare mată sau strălucitoare, tot după gust. 

Fardul

Pentru pleoape, obraz și chiar sprâncene, fardul este aliatul tău în situațiile în care vrei un plus de culoare. Pentru sprâncene și obraz lucrurile sunt destul de clare deoarece nuanțele care se potrivesc tenului sunt cele care trebuie folosite. În zona ochilor vorbim mai mult de culori care să accentueze. De exemplu, nu vei alege un fard verde dacă ai ochii verzi pentru că vei estopa întreaga zonă. Imaginația poate să zburde la acest capitol, atenția ta fiind mai mult îndreptată spre blenduire. Dacă îmbinările sunt bine realizate, cu siguranță că trebuie să folosești măcar două sau trei nuanțe din aceeași gamă. 

Calitatea este primul criteriu de care să ții cont când alegi un produs cosmetic potrivit. Mai apoi, trebuie să ai grijă la contextul în care te găsești, pentru ca machiajul să se potrivească. Și nu în ultimul rând, nu te îngrijora dacă ai avut zile pline în care ai reușit să aplici doar fond de ten și mascara. Vine o perioadă în care poți recupera la capitolul ruj roșu, fard cu glitter și iluminator perfect aplicat

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Marionnaud