CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ai grijă de manichiura ta și de sănătatea unghiilor! Așa vei avea mereu unghii lungi și sănătoase, puternice și rezistente la diversele lacuri sau oje pe care le folosești. ”Hrănește” unghiile din interior cu o dietă bogată în iaurturi, fructe și legume și vei avea mereu o manichiură îngrijită și frumoasă. Dar iată și câteva sfaturi noi de la experți în domeniu.  

Menține unghiile sănătoase

Orice femeie își dorește ca unghiile ei să crească puternice. Trebuie să știi că unghiile cresc aproximativ 3 milimetri pe lună și au nevoie de 10 – 18 luni pentru a se reface complet.

  • Pilește-ți unghiile doar într-un singur sens, altfel straturile de cheratină se sparg și ulterior unghiile încep să se rupă și să se exfolieze ușor.
  • Renunță la tăierea profundă a cuticulelor pentru ca ele au rol de aparare a unghiei, de barieră în fața bacteriilor.
  • Tăierea agresivă a cuticulelor lasă descoperită baza unghiei, iar infecția, care poate apărea în urma rănirii, va afecta sănătatea unghiei.

Încearcă un ser pentru unghii lungi și sănătoase

”Serul este ideal în orice situație, dar mai ales când unghiile sunt moi și fragile. Serul poate fi colacul lor de salvare”, explică Diana Marandiuc, expert OPI. Aceste formule sunt superconcentrate în elemente hrănitoare și hidratante, dar sunt atât de ușoare, aproape ca o apă pe care unghia o absoarbe rapid. Acestea vor stimula creșterea unghiilor sănătoase. Este de preferat să aplici serul săptămânal, iar dacă vrei să dai unghiile cu ojă, aplică serul în locul bazei.

Nu neglija cuticulele!

Uleiurile pentru cuticule și cremele fac o mare parte din treabă. Nu doar că unghiile vor arăta ca proaspăt curățate, dar cuticulele îngrijite și netăiate protejează creșterea matricei unghiilor și astfel ele vor deveni sănătoase.

Aceste uleiuri sunt bogate în vitamine ce aduc un plus de hidratare unghiei. Se aplică de mai multe ori pe zi, pe conturul unghiei. Și dacă vrei ca efectul să fie mai intens și mai rapid, aplică uleiul înainte de culcare și lasă-l să acționeze. Dimineața vei avea cele mai fine cuticule și cele mai strălucitoare unghii.

“Masați uleiul pentru cuticule direct pe matrice (la rădăcina unghiei) pentru a stimula fluxul sanguin și pentru a vă ajuta unghiile să crească mai repede”, ne sfătuiește Diana Marandiuc.

Alege baze hrănitoare

Când unghiile se crapă sau se exfoliază, alege o bază care să aibă în formulă cheratină și biotină. Va asigura manichiurii o viață mai lungă, va ajuta la reconstruirea și fortificarea unghiei în timp și astfel vei avea mai repede unghii lungi și sănătoase. Poți folosi această bază înainte de lacul colorat, ca tratament și strat protector pentru culoare, dar și ca lac incolor.

Vitaminele care ajută unghiile

Alimentația bogată în fructe și legume, precum și în calciu ajută unghiile să crească mai repede și mai puternice. Fructele și legumele sunt de bază, dar poți lua și suplimente.

– Vitamina B consolidează unghiile;

– Vitamina C previne exfolierea unghiilor;

– Vitamina E stimuleaza circulația și susține dezvoltarea țesuturilor unghiilor.

Nu uita că acizii grași Omega3 stau la baza părului strălucitor și a unghiilor puternice! Asigură-te ca ai în alimentație spanac, sparanghel și avocado, fasole, nuci, somon, galbenușuri de ou și broccoli.

Lacurile tratament pentru unghii bolnave

Când unghiile suferă, este bine să le tratezi timp de câteva săptămâni cu seruri hrănitoare și să eviți oja. Dar dacă trebuie neapărat să le dai cu un lac colorat, poti folosi formule de lacuri care hrănesc și refac unghiile bolnave. Încearcă OPI Nail Envy, un lac special pentru tratarea unghiilor uscate și deteriorate, ce conține proteine hidrolizate din grâu și calciu pentru prevenirea exfolierii. „Aplicați în fiecare zi un strat de lac, timp de șapte zile, apoi îndepărtați lacul și evaluați aspectul unghiilor. Puteți începe un nou tratament după șase săptămâni”, recomanda Diana Marandiuc.