• Grepfrut – combate celulita

Pentru tonifierea epidermei, uleiul esențial de grepfrut face minuni. Este drenant și reface pielea cu aspect de coajă de portocală. În 30 ml de ulei de macadamia sau de migdale dulci pune 4 picături de ulei esențial de grepfrut, 3 picături de ulei esențial de ienupăr și alte 3 de ulei esențial de lămâie. Ai obținut un ulei de masaj cu rol drenant. Folosește-l înainte de baie, aplică-l pe piele și masează circular zona, folosind și o lufă sau o mănușă de masaj.

  • Cistus ladanifer – regenerează tenul matur

Unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale cu rol antirid  este Cistus ladanifer. Regenerează țesuturile fiind de mare ajutor în tratarea cicatricilor rămase după acnee, e un bun tonifiant, redă fermitatea și luptă împotriva îmbătrânirii, de aceea e foarte bun pentru tenurile ridate, mature. În 40 ml ulei de luminița serii pune 10 picături de ulei esențial de Cistus ladanifer, 10 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de imortele. Ia puțin amestec și masează și pe față dimineața și seară înainte de aplicarea cremei.

  • Lemnul de trandafir- hrănește părul

Acest ulei e o adevărată comoară nu doar pentru părul lipsit de energie și tern, dar și pentru pielea sensibilă și ridată. E bun și în caz de acnee, ajută la atenuarea vergeturilor și are rol relaxant atunci când e folosit în  masaj. Regenerează și repară firul de păr, așa că ia-l în considerare atunci când îți prepari măști naturale. Pune cîteva picături în masca ta de păr sau amestecă ulei de argan cu 3-4 picături de ulei de lemn de trandafir și aplică pe păr înainte de șamponare.

  • Mușețel roman – pentru relaxare

Alungă stresul, anxietatea și dentensionează, calmează și îți asigură un somn odihnitor , căci combate insomnia. În plus, e delicat și bine tolerat de piele, calmează mâncărimile și e bun pentru pielea iritată, înlătură durerile și ajută cicatrizarea. Toate aceste proprietăți îl transformă într-un ingredient de bază pentru o baie relaxantă și detensionantă: amestecă 10 picături cu 2 linguri de ulei de macadamia, ulei de migdale dulci sau de jojoba și pune totul în apa caldă din cadă.

  • Menta- pentru picioare obosite

Uleiul esențial de mentă e recunoscut pentru proprietățile lui revigorante, tonifiante și răcoritoare. Folosește-l atunci când îți simți picioarele grele și obosite, căci va alunga durerile musculare, va împrospăta și va da o senzație plăcută de răcorire, mai ales în zilele foarte călduroase. Pune într-un lighean apă caldă, apoi adaugă un amestec făcut din ulei de macadamia, 5 picături de ulei esențial de mentă și tot atîtea de ulei esențial de chiparos – foarte bun pentru probleme de circulație, pentru transpirația și durerile picioarelor. Relaxează-ți picioarele 10 minute în această apă.