1. Folosești un fond de ten într-o nuanță diferită de cea a pielii tale

Cea mai întâlnită greșeală pe care o fac femeile atunci când se machiază este folosirea unui fond de ten într-o nuanță diferită de cea a pielii lor. Această greșeală se întâmplă de cele mai multe ori deoarece fie îți cumperi fondul de ten online, fie testezi fondul de ten într-un magazin de cosmetice în care lumina nu este atât de bună și nu oferă o imagine clară asupra nuanței fondului de ten. Pentru a te asigura că faci alegerea corectă, cea mai bună soluție este să testezi fondul de ten la lumină naturală și pe pielea perfect curată, deoarece în acest mod îți poți da seama exact dacă nuanța acestuia se potrivește cu tenul tău.

Nu uita ca atunci când te machiezi să aplici fondul de ten și pe gât pentru un aspect cât mai uniform al pielii.

  1. Exagerezi atunci când îți conturezi buzele

Moda de a avea buze voluminoase a determinat femeile să apeleze la diverse trucuri de machiaj pentru a atinge standardele promovate de societate și de a oferi iluzia unor buze mari și cărnoase. Acest truc se referă la desenarea liniei de contur prin depășirea liniei exterioare a buzelor, pentru a oferi iluzia unor buze mai mari. Atunci când conturul depășește linia reală a buzelor, acest lucru devine evident, indiferent de trucurile de machiaj la care apelezi. Atunci când dorești să îți pui în valoare buzele, este suficient să folosești un creion de buze de calitate, a cărui nuanță să se potrivească cu cea a tenului tău.

  1. Folosești prea mult rimel

Atunci când îți dorești să îți scoți în evidență ochii, se întâmplă ca uneori să exagerezi cu aplicarea rimelului pe gene. Astfel, par foarte încărcate și uneori tind să se lipească între ele. Pentru a evita acest lucru, folosește un strat subțire de rimel calitativ care să alungească genele și să le ofere volum, fără a da senzația de gene mult prea încărcate. În acest mod, ele vor părea naturale și voluminoase.

  1. Nu ții cont de forma ochilor atunci când aplici linia de tuș

O linie de tuș trasată cu puțină îndemânare poate salva un machiaj anost, însă trebuie să ții cont de forma ochilor tăi pentru a crea un echilibru la nivelul feței. Astfel, dacă ochii tăi sunt în formă de migdală, evită linia de tuș care începe din colțul interior al ochiului și traseaz-o de la mijlocul pupilei spre exterior. În acest mod vei oferi un efect de alungire a ochilor.

Dacă ai ochii mici și apropiați, desenează o linie subțire de-a lungul liniei genelor superioare până depășești puțin colțul exterior al ochiului. Repetă același procedeu și pe linia de jos a genelor. Dacă însă ochii tăi sunt distanțați, este bine să accentuezi colțurile interioare ale ochiilor cu o linie de tuș bine definită.

  1. Aplici prea mult blush pe pomeți

Din dorința de a contura cât mai bine pomeții, uneori se poate întâmpla să folosești mai mult blush decât este cazul, astfel că, într-o astfel de situație poți să elimini excesul de blush cu o bucată de vată pentru a atenua aspectul artificial. 

Atunci când aplici blush-ul, asigură-te că faci o trecere naturală și subtilă dinspre nuanța de bază dată de fondul de ten înspre cea a fardului de obraz.

Dacă nu ești un make-up artist cu experiență, se poate întâmpla să faci tot felul de greșeli când aplici machiajul de zi cu zi. Profită de sfaturile din acest articol și evită cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac femeile atunci când se machiază.

Sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Douglas