Ți-am pregătit o listă cu cele mai simple și eficiente trucuri cu farduri pe care este bine să le incluzi în rutina ta zilnică de frumusețe. Iată cum trebuie să folosești corectorul, fondul de ten și fardurile de pleoape pentru un efect de durată, fără să îți transformi chipul într-o mască colorată.

1. Concealer-ul estompează ridurile

Multe femei, chiar și cele mai tinere, folosesc un strop de concealer pentru a ascunde cearcănele, micile iritații de sub ochi sau cearcănele fine. Dar, pentru a-l folosi corect, el trebuie aplicat treptat, tapotând ușor cu degetele.

Nu pune o cantitate mare de la început! Pune un strop de concealer, tapotează ușor să intre bine în piele și apoi adaugă încă un strop numai dacă este necesar. Folosește degetele pentru a-l uniformiza corect.

2. Fondul de ten și concealer-ul, din aceeași gamă

fondul de ten si aloe vera

Aceste două produse trebuie să se completeze reciproc și să te ajute să obții un ten delicat, cu un aspect cât mai tânăr. De aceea, ele trebuie să fie din aceeași gamă sau să aibă aceeași bază, fie de ulei, fie de apă.

Nu folosi fond de ten și concealer cu baze diferite, deoarece nu se vor uniformiza pe piele și vei căpăta straturi inestetice sub ochi care vor accentua ridurile.

3. Evită blush-ul strălucitor

Dacă ai deja un ten matur, cu ușoare riduri sau pete accentuate de vârstă, evită blush-ul strălucitor sau sidefat. Acesta este potrivit pentru tenul foarte tânăr și fără cusur. De la o anumită vârstă se recomandă blush-ul mat, iar pentru un efect mai natural folosește o pensulă foarte fină și deasă cu care îl aplici prin tamponări ușoare.

4. Aplică blush-ul sub fondul de ten

Oricât ar părea de ciudat, este unul dintre cele mai bune trucuri cu farduri folosit de cosmeticieni. După ce ai aplicat baza de machiaj și concealer-ul, aplică blushul pentru pomeți.

Apoi aplică fondul de ten cu mișcări delicate, folosind un burețel foarte fin. Cu blush-ul sub fond de ten vei crea impresia că nuanța rozalie a obrajilor este una naturală.

5. Folosește fixativ pentru fardurile de pleoape

Pentru un efect de durată al machiajului, pulverizează puțin fixativ pe pensulele de machiaj și apoi aplică farfurile pe pleoape. Fixativul ajută pigmenții din farduri să adere mai bine pe baza de machiaj și ajută la o difuzare mai fină a culorilor, atunci când folosești mai multe nuanțe.

6. Folosește fardurile cremoase pentru rezistență

Fardul de pleoape. Cum faci să arate impecabil de dimineață până seara?

Multe femei se feresc de fardurile cremoase, de teamă că acestea se vor strânge în pliurile pleoapelor. Dar, dacă folosești o bază de machiaj pentru ochi de bună calitate, este mult mai bine să aplici farduri cremoase, decât farduri pudră.

Aplică fardul de culoare deschisă pe întreaga pleoapă, accentuează cu nuanțele închise spre exterior și apoi cu alte nuanțe mai deschise și sidefate spre colțul intern al ochiului.

Fardurile cremoase difuzează foarte fin și le poți aplica inclusiv cu degetele.

7. Cum aplici corect fardurile perlate

Folosește fardurile perlate sau sidefate pentru colțul interior al ochiului. Aplică o cantitate mică și difuzează fin către mijlocul pleoapei.

Fardurile strălucitoare nu sunt recomandate pentru întreaga pleoapă pentru machiajul de zi. Acestea încarcă vizual machiajul ochilor și vor avea un efect neplăcut.

8. Când se folosește pensula umedă

De obicei, pensula umezită fie cu puțină apă, fie cu fixativ, se folosește pentru fardurile sidefate și pentru fardul deschis la culoare care se aplică pe întreaga pleoapă.

Pentru fardurile închise la culoare cu ajutorul cărora poți crea umbre trebuie să folosești pensule uscate și foarte bogate, cu multe fire foarte fine.

9. Folosește întotdeauna trei nuanțe

Cele mai periculoase substanțe din fardurile pentru ochi

Orice machiaj cu adevărat reușit trebuie să folosească trei nuanțe de farduri pe pleoape.

Nuanța cea mai deschisa se folosește sub sprânceană.

A doua, nuanța cea mai deschisă se folosește pe pleoapă în partea interioară. Nuanța mai puțin închisă se aplică în cuta pleoapei, iar cel mai închis fard, în colțul exterior al ochiului.

10. Cum fardezi ochii dacă ai pleoapele căzute

În cazul în care pliul pleoapei este lăsat și se crează acel efect de pleoape căzute, trebuie să folosești farduri mai accentuate, în nuanțe mai închise pe partea de jos a pleoapei. Iar sub ochi, sub pleoapa inferioară trebuie să aplici un fard în nuanțe neutre de bej, crem, gri foarte deschis sau roz deschis.