Citește și: Roșcatele sunt frumoase, dar mai predispuse la anumite probleme de sănătate!

De vină pentru riscul de îmbolnăvire sunt niște particule minuscule, de o zecime dintr-un milimetru, capabile să intre în sânge și să circule nestingherite. Aceste microparticule care se găsesc în cerneala destinată tatuării se ”plimbă„ odată cu sângele. Din păcate, se ”lipesc” tocmai de nodulii limfatici, adevăratele ”santinele” a sistemului imunitar. Aceștia se umflă după numai câteva luni de la efectuarea tatuajului.  Și mai îngrijorător este faptul că inflamarea lor se cronicizează șia stfel încep să cauzeze serioase probleme de sănătate.

Verificați compoziția cernelei

Toată lumea e atentă la ace, la instrumentele cu care un artist-tatuator pictează pielea clientului, dar nimeni nu s-a întrebat niciodată cu adevărat cât de bune sunt cernelurile folosite. Ei bine, compoziția chimică a acestora nu e deloc infoensivă.

Majoritatea cernelurilor uzate în tatuaje conține pigmenți organici. Însă, atenție! Pe lângă aceștia, mai sunt și substanțe precum nichel, crom, mangan, cobalt și bioxidul de titaniu (acesta e folosit pentru culoarea alb)

Când o substanță externă pătrunde în circuitul limfatic, sfârșește prin a se atașa de nodulii limfatici care se inflamează. Inflamarea nodulilor limfatici duce la alterarea sistemului imunitar la cote foarte mari. Astfel, orice virus, orice boală latentă, ba chiar și cancere (în special melanomul), se pot declanșa din cauza microparticulelor colorate ”căpătate” în urma tatuajului.

Specialiștii în dermatologie și imunologie din Germania recomandă amatorilor de tatuaje să efectueze controale amănunțite măcar o dată pe an sau în cazul în care apar inflamările nodulilor limfatici.

Citește și: