Mulți oameni îl consumă cu plăcere la masă, iar atunci când este băut cu moderație – două pahare/zi, pentru bărbați, și un pahar/zi, pentru femei – vinul roșu stimulează metabolismul, fluidizează sângele, încetinește îmbătrânirea, este antioxidant, are acțiune antibacteriană și antivirală.

Obținut din fermentarea mustului de struguri roșii, acest vin conține zaharuri, vitamine, minerale, polifenoli, flavonoide și resveratrol – compuși care redau vigoarea organismului și, conform experților, fac minuni pentru tenul nostru. Vinul roșu detoxifică pielea, previne apariția ridurilor și poate fi folosit în tratamente aniacneice.

Înainte de a aplica pe față un remediu ce include licoarea parfumată, curăță bine tenul: demachiază-te, clătește-te cu un produs delicat, iar la final șterge pielea cu un prosop, pentru a o usca. Descoperă 4 măști pe bază de vin roșu pe care le poți prepara și aplica acasă la tine.

Reține! Pentru ca tratamentele cosmetice în care incluzi vinul roșu să aibă rezultate benefice, folosește un vin de țară, curat, natural (fără zahăr sau conservanți).  

Mască pentru catifelarea tenului cu vin roșu

Ingrediente: 3 linguri vin roșu, un albuș, o lingură miere.

Preparare: combină mierea și albușul, apoi adaugă vinul și amestecă până rezultă o pastă omogenă. Întinde cu grijă (fiindcă pasta va curge) pe față, gât și decolteu, întinde-te pe pat și așteaptă 20 de minute, pentru ca masca să se usuce. Poți clăti cu apă călduță la început, apoi cu apă mai rece, astfel încât porii să se închidă. Remediul curăță, hidratează și catifelează pielea.

Mască antiîmbătrânire

Ingrediente: o linguriță vin roșu, o lingură iaurt, o lingură făină.

Preparare: adaugă într-un bol iaurtul, apoi vinul și făina. Amestecă și întinde crema obținută pe fața curată. Lasă să acționeze 20 de minute, apoi îndepărtează masca folosind apă cât mai rece, pentru a activa circulația sângelui. Tratamentul are efect antiaging și calmează tenul afectat de acnee. 

Mască exfoliantă

Ingrediente: o lingură vin roșu, ¼ rodie, 3 linguri argilă, o lingură miere, o linguriță lapte de cocos.

Preparare: într-un castronel, pune boabele de rodie zdrobite, apoi restul ingredientelor. Întinde cu mișcări delicate pe față, ocolind zona ochilor, și pe gât. După 15-20 de minute, poți îndepărta cu apă călduță, apoi cu apă rece, pentru închiderea porilor. Masca exfoliază, stimulează producția de colagen, hidratează și redă elasticitatea pielii.

Mască hidratantă

Ingrediente: o lingură ceai verde, 2 linguri miere, o lingură smântână, o lingură vin roșu.

Preparare: pregătește o infuzie de ceai verde și lasă să se răcorească puțin. Strecoară și amestecă o lingură din acest lichid cu mierea, smântâna și vinul roșu. Cu ajutorul unei spatule din lemn, întinde uniform pe fața curată. Relaxează-te 15 minute, astfel încât masca să acționeze. Poți clăti alternând apa caldă cu cea rece. Remediul hidratează și catifelează pielea.    

Citește și: Creme hidratante de iarnă, preparate acasă

Citește și: Cum să scapi de durerile de cap după ce bei vinul roșu