Exfoliază pielea săptămânal

Ca să te epilezi mai ușor, să eviți creșterea firelor de păr sub piele și să ai o piele catifelată, e important să aplici un scrub în fiecare săptămână. În plus, exfolierea regulate stimulează circulația sângelui, ajută la o mai bună absorbție a laptelui de corp și netezește pielea.  Poți folosi un gel cu particule exfoliante pe care să îl aplici cu mișcări circulare, apoi să continui masarea pielii cu o mănușă de duș sau o lufă. Acasă, îți poți prepara un scrub din câteva linguri de sare de mare grunjoasă, adaugă puțin ulei de măsline sau de migdalecombnat cu 3-4 picături de ulei esențial de lavandă, iar la final lavandă uscată. Amestecă totul bine și aplică pe piele prin masaj circular.

Netezește călcâiele

Nu e încă vremea sandalelor, îsă poți deja purta o pereche de pantofi sau de baerini decupați la călcâi, așa că zona trebuie să fie impecabilă. Dacă pielea e aspră și crăpată, e posibil ca refacerea zonei să fie de lungp durată. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Pregătește un amestec din 2-3 linguri de miere, sare de baie pentru picioare, o lingură de ulei de măsline sau de migdale și 2-3 picături de ulei esențial de eucalipt, apoi pune totul într-un lighean cu apă caldă și amestecă ca să se dizolve. Relaxează-ți cu picioarele 15 minute în această combinație.
  2. Exfoliază pielea îngroșată folosind o pilă specială pentru călcâie, care să aibă o suprafață mai dură și una mai fină.
  3. Spală din nou zona, usucă bine, apoi aplică o cremă intens hidratantă, cu proprietăți reparatoare.

Redă fermitatea coapselor

Sportul, masajul și alimentația sunt secretele picioarelor suple, fără celulită. Dacă nu ai timp să mergi constant la sală, poți găsi alte variante de a face mișcare ca să te menții în formă: mergi cât mai mult pe jos, într-un ritm mai alert, în loc să iei liftul, urcă și coboară pe scări, mergi cu rolele sau închiriază o bicicletă când ieși în parc, ia-ți un program simplu de exerciții, de 15 minute și încearcă să îl faci zilnic, dimineața. Toate acestea îți tonifiază picioarele, remodelează coapsele, elimină celulita, pun sângele în mișcare și te mențin într-o formă bună. Pe lângă mișcare, de mare ajutor îți este și masajul regulat, mai ales dacă ai îți petreci ziua mai mult pe scaun. Există fel de fel de instrumente de masaj, ia-ți 2-3 și alternează-le. Folosește un ulei de masaj cu rol anticelulitic și fă zilnic un masaj ferm al coapselor înainte de duș.

Hidratează zilnic

Vrei să ai mereu pielea suplă și fină? Nimic mai simplu: aplică zilnic un produs intens hidratant, căci această etapă e la fel de  importantă ca și curățarea pielii. Pentru pielea foarte uscată funcționează foarte bine: uleiul de migdale dulci, uleiul de rodie dizolvat într-un alt ulei (de măsline, de avocado) sau uleiul de macadamia, foarte bun pentru ameliorarea vergeturilor.