Un plus de strălucire

Mierea (2 linguri), uleiul de migdale (o lingură) și oțetul de mere (o lingură) formează combinația potrivită care va da luciu natural părului tău. Amestecă toate ingredientele într-un bol. Înainte de a te spăla pe cap, aplică mixtura la rădăcină, apoi piaptănă pentru a o distribui până la vârfuri. Lasă masca pe păr aproximativ o oră, îndepărtează cu apă din abundență, apoi spală părul.

Mai mult volum

Folosește următoarea combinație ori de câte ori îți dorești volum de la rădăcină: pisează cu furculița o banană coaptă, adaugă un ou și mixează folosind un blender de mînă. Pune apoi o jumătate de ceașcă de bere și o lingură de miere și amestă până la omogenizare. Aplică pe scalp, acoperind bine rădăcinile și întinde pe toată lungime părului. Las-o în jur de 30-45 de minute, apoi clătește-te și spală-te pe cap.

Hidratare de durată

Părul tău e tern, uscat, fin sau creț? Atunci are neapărat nevoie de o mască hidratantă o dată pe săptămână. Amestecă o banană mărunțită cu 3 picături de ulei de migdale și aplică masca pentru 25 de minute. O altă combinație cu excelente proprietăți hidratante se obține din: o jumătate de ceașcă de iaurt, o jumătate de ceașcă de miere și o linguriță de ulei de migdale sau măsline. Întinde pasta pe părul umed, iar după 20 de minute spală-te pe cap.

Stimulează creșterea părului

Pentru părul lung e nevoie de miezul unui avocado întreg, bine mărunțit și amestecat cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline. Dacă părul este uscat, mai poți adăuga în compoziție și o linguriță de miere. Aplică masca pe părul umed, strange tot părul într-un coc, acoperă cu o cască de duș și apoi cu un prosop. Lasă ingredientele să acționeze 20 de minute, iar la final spală-te normal.

shutterstock_71188714

Îngrijire pentru părul vopsit sau degradat

Tratamentele naturiste ultrahidratante vin să completeze cu success îngrijirea de bază. Uleiurile esențiale de rozmarin sau de lavandă sunt cele mai bune ingredinete pentru o mască reușită,în acest caz. Pune într-un bol 10 picături din unul dintre uleiurile amintite mai sus și combină cu un sfert de ceașcă de ulei de măsline extravirgin sau de migdale dulci. Întinde pasta uniform pe părul umed, acoperă capul cu o cască de duș și pune deasupra un prosop încălzit, dar uscat. După o jumătate de oră clătește și spală-te ca de obicei, șamponând de două ori.