Ritualul de seară

Frumuseţea tenului de dimineaţă depinde foarte mult de grija pe care i-o acorzi seara. Pentru că demachierea este cel mai important pas în rutina zilncă, foloseşte pentru curăţare un lapte delicat ori cu un gel fin pentru curăţare. Tonifiază apoi pielea cu o loţiune fără alcool, apoi hidrateaz-o cu o cremă de noapte potrivită tipului tău de ten. Suplimentar, o poţi îngriji pe timpul nopţii cu un tratament intensiv care să ajute la regenerarea celulară.

Împroaspătarea în timpul  zilei

În zilele caniculare, apa termală este o adevărată minune pentru ten, pentru că răcoreşte intantaneu. În plus, hidratează şi furnizează pielii mineralele necesare. Foloseşte-o înainte de a aplica crema de zi, după ce te-ai machiat şi de câteva ori pe parcursul zilei pentru un plus de prospeţime.

Ten de porţelan

Acoperă imperfecţiunile cu un baton corector, apoi matifiază cu un fond de ten uşor, cu particule luminoase, care să se distribuie uniform şi să estompeze urmele de oboseală de pe chip. Aplică-l direct cu degetele ori cu un bureţel special. Luciul dat de fondul de ten va fi înlăturat cu o pudră uşoară, translucidă, care va da şi un aspect neted.

Obraji fin conturaţi

În machiajul natural, obrajii sunt puşi în evidenţă foarte subtil. Alege un blush trandafiriu, o nuanţă pală, dar nu stinsă şi conturează delicat linia pomeţilor. E suficient să atingi cu peria o dată, cel mult de două ori suprafaţa fardului pentru a lua cantitatea necesară de fard. Textura produsului te va ajuta să obţii rezultatul dorit: fardul pulbere este potrivit tenurilor grase, oferă un look diafan, se distribuie mai uşor pe o suprafaţă mai mare şi conţine mici particule care dau luminozitate tenului. Cel spumă e indicat tenurilor uscate, e mai compact, acoperă precis suprafaţa pe care este aplicat şi oferă un look foarte proaspăt.

Buze pline de strălucire

În centrul atenţiei vor fi, fără doar şi poate, buzele, care trebuie să fie puse în valoare cu ajutorul unui gloss natural, plin de strălicire. Alege unul fructat, pe bază de ingrediente speciale, care să de a buzelor un plus de volum. Aplică-l chiar în centrul buzelor, apoi întinde-l uşor spre colţuri.

Sursă foto: Flickr.com