• Scrub delicat pentru tot corpul

 

E primul pas în îngrijire, căci îți asigură o piele sănătoasă și strălucitoare, îndepărtează stratul de celule moarte și stimulează regenerarea celulară și are efecte revigorante. Exact ce are nevoie pielea ta în acest moment. Iar scruburi naturale sunt excelente pentru piele, mai ieftine și foarte ușor de preparat. Amestecă un ingredient cu rol exfoliant, de exemplu sare de mare, zaț de cafea, mălai cu altul hidratant și mai boogat, cum ar fi miere, ulei de măsline sau alt ulei vegetal și eventual 2-3 picături din uleiul esențial preferat. Combină bine ingredientele apoi aplică pe pielea umedă, la duș. Masează circular și sporește acțiunea scrubului folosind o lufă. La clătire, alternează jetul de apă cald cu cel rece, pentru activarea circulației sângelui.

 

  • Masaj pentru tonifiere

 

Trebuie să ai în vedere în special zonele cu probleme: coapse, abdomen, fese. Alege o loțiune sau un ulei cu rol anticelulitic și masează circular, folosind și o rolă de masaj. E bine ca masajul să dureze cel puțin 5-7 minute și să fie făcut regulat, de câteva ori pe săptâmănă.

 

  • Hidratare intensă pentru piele frumoasă

 

Tenul și corpul au nevoie de cât mai multă hidratare. Așa că după fiecare duș aplică un ulei de corp cu rol reparator. Dintre cele mai bune sunt: uleiul de cocos, de migdale dulci și de măsline. În ce privește tenul, rămâi în continuare  cu cremele nutritive și protectoare folosite pe timpul iernii, pentru că pielea încă are nevoie să fie hrănită în profunzime. Nu uita că ai nevoie de produse cu FPS inclus. Îngrijește mâinile zi de zi cu creme hidratante și redă buzelor frumusețea în doi pași: cu un scrub delicat și cu un balsam reparator și protector.

 

  • Tratamente hrănitoare pentru păr

 

Sigur, la sfârșitul iernii, părul e mai uscat, mai tern, mai lipsit de strălucire și vitalitate. Balsamurile leave-in și măștile reparatoare sunt produsele la care trebuie să apelezi acum ca să îi redai frumusețea. Șamponul trebuie să aibă o formulă bogată, capabilă să repare în profunzime firul de păr. Și maștile naturale te ajută, așa că folosește-le săptămânal, până observi o îmbunătățire în aspectul părului. Combină un albuș cu 1-2 linguri de  miere, amestecă și aplică masca pe toată lungimea părului, dar nu și la rădăcină. După 10 minute, clătește-te bine și spală părul cu un șampon din plante.  Uleiurile speciale de îngrijire aplicate în cantitate mică după baie, pe părul umed, asigură hidratare de lungă durată, lasă părul mătăsos șiîi oferă luciu.