Exfoliază

Acidul lactic conținut de iaurt oferă pielii luminozitate și catifelare. Alături de fulgi de ovăz și miere, iaurtul devine un excelent exfoliant natural. Pune într-un bol o lingură de fulgi de ovăz mărunțiți cu o rășniță manuală de cereale, o lingură de iaurt și o linguriță de miere. Amesecă bine ingredientele și aplică pe fața curată. Lasă 20 de minute să acționeze, apoi masează ușor și clătește cu apă călduță.

 Estompează petele de bătrânețe

Acestea sunt de fapt pete cauzate de expunerea la soare, de-a lungul timpului. Folosit regulat, iaurtul ajută la uniformizarea nuanței pielii și acționează eficient împotriva ridurilor. Ca să scapi de aceste pete, indiferent că sunt pe față, umeri sau mâini, încearcă următoarea combinație: taie în bucățele un sfert de vânătă (cu tot cu coajă) și pune-o în blender împreună cu o jumătate de ceașcă de iaurt. Amestecul obținut se întinde pe față în strat uniform și se lasă 20 de minute. Masca trebuie de mai multe ori pentru a da rezultate. O altă variantă este să combini 3 linguri de iaurt cu o linguriță de miere.

 Te scapă de acnee

Printre mineralele pe care iaurtul le conține, se numără și zincul, extrem de benefic în procesul de vindecare a pielii și de regenerare celulară, cu un foarte bun rol antibacterian și proprietăți de închidere a porilor. Cu alte cuvinte, zincul un tratament excelent pentru pielea afectată de acnee. În acest caz, iaurtul (3 linguri) trebuie combinat cu lămâia (5-6 picături de suc proaspăt). Se aplică te fața curată și se îndepărtează cu apă călduță după 15 minute.

 Netezește pielea ridată

Combinat cu banană, iaurtul devine un remediu bun pentru ridurile fine. Ai nevoie de un sfert de banană coaptă, 3-4 linguri de iaurt și o linguriță de miere. Întinde pe fața curata în strat gros și îndepărtează după 15 minute cu apă rece. Usucă fața prin tamponări delicate.

 Tratează mâinile uscate

Combinația dintre iaurt și ulei de măsline e ideală dacă lucrezi mult în gospodărie și ai mâinile foarte uscate. Pune într-un bol mare 2 linguri de iaurt de casă, o lingură de ulei de măsline și 2-3 picături de ulei esențial de lavandă. Aplică în strat gros pe mâini și bagă-le apoi într-o pungă de plastic. După 20 de minute, clătește bine cu apă caldă, usucă și aplică o cremă hrănitoare.

 Calmează arsurile solare

Remediul cu iaurtul după o zi la plajă fără protecție adevcată e deja binecunoscut. Adaugă în cantitatea de iaurt pe care vrei să o aplici și câteva picături de ulei esențial de mușețel, lasă să acționeze în jur de 15 munute, apoi îndepărtează ușor cu apă rece.

 Dă pielii strălucire

Poți aplica această masca atât pe față cât și pe corp: fierbe 2-3 morcovi timp de 5-7 minute, cât să se înmoaie puțin, apoi bagă-i la blender pentru a obține un piure. Amestecă 3 linguri de piure de morcovi cu 4-5 linguri de iaurt gras și 3 linguri de miere. Aplică pe piele, lasă 10-15 minute, apoi îndepărtează la duș.