Ei bine, același principiu se aplică în cazul tenului. Un stil de viață sănătos, un regim alimentar corect din punct de vedere caloric și produse cosmetice potrivite tipului de ten pot ajuta pielea să își recapete sănătatea și strălucirea naturală. Afectat adesea de factori externi, oboseală sau demachiere incorectă, tenul acumulează de-a lungul timpului impurități ce se pot elimina doar prin intermediul unor produse formulate special pentru a curăța în profunzime.

Fie că ai un ten uscat, normal, sensibil, gras sau mixt, asigură-te că pielea primește nutrienții și antioxidanții necesari, prin introducerea în rutina de îngrijire a următoarelor ingrediente eficiente.

  1. Cărbune activ

Adesea prezent în compoziția măștilor faciale, cărbunele activ elimină impuritățile, bacteriile, excesul de sebum acumulat, toxinele de la nivelul pielii și curăță porii în profunzime. Recomandat îndeosebi persoanelor cu tenul gras, cărbunele poate combate două dintre cele mai des întâlnite probleme – puncte negre și acnee. Având la bază o cantitate considerabilă de carbon, reușește să absoarbă fiecare urmă de praf sau ulei, lăsând în urmă epiderma curată.

În ceea ce privește modul de folosire, de obicei cărbunele activ se află printre ingredientele măștilor textile sau sub formă de cremă. Dacă prima variantă acționează singură timp de câteva minute, masca sub formă de cremă se masează în piele cu mișcări blânde și circulare până când acoperă zonele problematice, apoi se clătește cu apă călduță.

  1. Nămol

Un element extras din natură, nămolul conține o mulțime de minerale benefice atât pentru sănătatea tenului, cât și a organismului. Întrucât se bucură de un puternic efect antioxidant și detoxifiant în același timp, nămolul poate reduce semnele îmbătrânirii premature, combate acneea și îmbunătățește elasticitatea pielii. Cu toate acestea, există posibilitatea ca pielea să rămână uscată după utilizarea unui produs cosmetic pe bază de nămol. De aceea, ai grijă să aplici întotdeauna un toner și o cremă hidratantă.

  1. Vitamina C

Sintetizată în mai multe forme, vitamina C (acid ascorbic) a devenit un ingredient des întâlnit în recomandările specialiștilor, deoarece oferă un pachet generos de beneficii pentru piele. 

  • Curăță și detoxifică
  • Crește producția de colagen
  • Reduce apariția ridurilor de expresie
  • Ajută la tratarea petelor pigmentare 

Pe lângă faptul că acidul ascorbic trebuie introdus treptat în rutina de îngrijire, este indicat să utilizați mereu o cremă cu factor de protecție ridicat în timpul zilei, pentru că efectele sale pot fi reduse în totalitate de razele U.V.

  1. Alge marine

Pa lângă faptul că revitalizează tenul uscat, algele marine conțin un amestec interesant de antioxidanți și vitamine care înlătură impuritățile și celulele moarte cu succes. Prezente în gomaje sau tratamente faciale, algele marine revitalizează tenul, lăsându-l neted și hidratat. Un avantaj considerabil este faptul că nu usucă pielea, astfel încât poate fi aplicat cu încredere pe toate tipurile de ten.

Pe lângă îngrijirea tenului cu ajutorul produselor cosmetice, tenul va arăta mai proaspăt și sănătos dacă îi oferi cel puțin opt ore de odihnă în fiecare noapte, un regim de viață susținut de sport și o cantitate ridicată de lichide.

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Douglas