Însă corpul nostru merită o îngrijire de top de-a lungul anului, nu doar la ocazii speciale. Asta mai ales pentru că dacă arăți bine, te simți mai bine în pielea ta și acest lucru se va reflecta în tot ceea ce faci.

Iar pentru a arăta bine nu trebuie neapărat să depui mereu un efort peste măsură. Există anumite tips and tricks care te vor ajuta să îți menții aspectul la standarde înalte și să nici nu petreci mult timp la salon pentru asta.

Multe dintre acțiunile pe care le faci la salon le poți face și din confortul casei tale și, odată ce vei deprinde aceste obiceiuri, vei fi mai mulțumită de rezultate și mai ales de tine!

5 ritualuri de îngrijire pe care să le faci din confortul casei tale

Sigur că este mai comod să mergi la salon și să se ocupe cineva de toate cele despre care urmează să-ți vorbim în acest articol, însă acest lucru poate să îți fie peste mână uneori sau pur și simplu să îți dorești să înveți ceva nou și mai apoi să le ajuți și pe cele apropiate ție cu serviciul respectiv.

1. Manichiură și pedichiură acasă

Manichiura este una dintre cele mai importante cărți de vizită pe care le ai și tocmai de aceea trebuie să fie mereu impecabilă.

Norocul nostru și al tău deopotrivă este că acum găsești orice tip de ojă și accesorii pe care să le folosești acasă: ojă clasică, oja semipermanenta, gel.

Se prea poate ca la începutul procesului să nu îți iasă totul întocmai ca la salon, însă odată cu trecerea timpului și mai ales cu practica, vei vedea că îți intri în mână și totul devine mai ușor.

2. Machiaj

Multă lume atunci când aude cuvântul machiaj se gândește la ceva super complicat, când lucrurile sunt, de fapt, mai simple.

Uneori un machiaj poate să însemne fond de ten sau BB cream, mascara și un ruj. Important este să știi cum să le combini și să folosești produse de calitate, care vei ști că nu te lasă la greu.

Există și varianta machiajului de ocazie care este, într-adevăr, mai complicat, însă există o mulțime de tutoriale care să te ajute să înveți tehnici care te vor ajuta și în aceste situații.

3. Freza

Coafura este cea la care lucrează hairstylistul la salon și cea care îți este aproape imposibil să o faci singură acasă. Freza însă este rezultatul pe care poți să îl obții și acasă atâta timp cât ai la îndemână ustensilele care să te ajute să ajungi la el.

Și aceasta depinde tare de perioada zilei pentru care te pregătești și de ocazia la care trebuie să ajungi.

Roagă-ți stilistul să te tundă în așa fel încât să îți fie cât mai ușor să îți aranjezi părul acasă, indiferent de ocazia specială sau mai puțin specială pe care o ai într-o anume zi.

4. Epilare

Da, știm că acum este foarte la modă epilarea definitivă, însă dacă ești adepta epilării cu ceară sau cu cremă, nu mai trebuie să mergi la salon pentru asta.

Sigur, sunt unele zone în care probabil nu îți este comod să ajungi, însă poți să rogi pe cineva apropiat să te ajute și mai apoi să întorci și tu favorul dacă este nevoie.

5. Cosmetică

Există unele proceduri cosmetice care se pot face la salon deoarece aparatele înseamnă o investiție mare, însă există și alte proceduri pe care poți să le faci acasă cu investiția în produsele cosmetice care îți fac bine.

Se prea poate ca pe acestea să nu le cunoști din prima, însă este important să povestești cu un doctor dermatolog înainte de a începe achiziționarea acestora și să afli astfel ce ți se potrivește cel mai bine.

Există aceste mici ritualuri care însă pot să aibă efecte uriașe asupra felului în care arăți și a celui în care te simți. Acum este mai ușor ca niciodată să ai acces la produse de calitate și în care poți să ai încredere că nu te vor lăsa la greu!

Credite foto: unsplash.com

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu XpertBeauty