În curând, va veni și vremea caldă, vom petrece mai mult timp în aer liber, vom merge la piscină, în excursii și la mare. Așa cum îți protejezi tenul cu loțiuni de plajă, trebuie să îți protejezi culoarea părului de soarele care deshidratează și decolorează până și cele mai bune vopsele de păr.

Pregătește părul din timp, ai grijă să îl hidratezi și să îl tratezi cu șampoane, balsamuri și soluții de bună calitate. Altfel, chiar de la începutul verii, vei constata că părul tău este tot mai uscat, te vei confrunta cu firele despicate, vei avea o culoare ternă și un păr degradat care nu mai arată bine nici dacă este coafat.

Cum îți protejezi culoarea părului

Iată câteva sfaturi pertinente pe care stiliștii Londa Professional le oferă tuturor clientelor. La început de vară este important să ai un păr frumos, sănătos, o culoare strălucitoare și fire mătăsoase.

Folosește produse cu factor SPF pentru păr! Vara, atât tenul, cât și părul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV care decolorează vopseaua și usucă firele de păr. Specialiștii recomandă folosirea unor produse de îngrijire speciale pentru păr (loțiuni, spray-uri sau uleiuri) care îți protejează podoaba capilară împotriva razelor solare.

Folosește mai rar instrumentele de styling

placa si ondulator pentru par

Părul este afectat de expunerea prelungită la soare așa cum este afectată și pielea. Până și transpirația ușor sărată de la nivelul scalpului afectează culoarea părului. Este recomandat să iei o pauză de la coafare, să folosești mult mai rar placa sau ondulatorul. Poți opta pentru bigudiuri moi din burete.

Dacă te temi de fire rebele sau electrizate, mizează pe o loțiune sau o cremă cu efect de finisare, care îmblânzește părul, ascunde aspectul de vârfuri despicate și te ajută să ai un păr lucios și frumos finisat. O astfel de loțiune are rolul de a uni șuvițele rebele, iar coafura capătă un aspect neted și structurat.

Spală-te pe cap mai rar, la 3 sau 4 zile

”Dacă te speli prea des pe cap, există riscul ca părul tău să se usuce foarte mult. Atenție: vara trebuie să fii foarte atentă să nu te speli pe cap înainte de a merge la piscină sau la mare. De ce? Pentru că șamponul înlătură uleiurile naturale ale șuvițelor tale, așa că acesta va fi mai repede afectat de substanțe precum clorul sau sarea din mare”, ne sfatuieste Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Prelungește cu o zi perioada până la următoarea spălare și astfel îți protejezi culoarea părului, dar și aspectul lui sănătos și lucios.