Cum folosești pudra de păr

Pudra de par este un produs inovator ce oferă volum fără a-l deteriora. Ca să aplici acest produs, înainte de orice, agită bine recipientul. Pune-ți în palme o cantitate mică de pudră și aplic-o la rădăcini. Dacă ai firul de păr foarte subțire, poți să îți dai cu puțină pudră chiar și pe vârfuri. O poți folosi la nevoie, după o zi grea și lungă, când te pregătești pentru o petrecere sau pentru o seară cu prietenii în oraș.

Cum te speli pe cap și cum îți usuci părul

Și spălarea părului are un rol foarte important pentru volum. Folosește șampon și balsam pentru volum și aplică-le corect. Pune-ți o cantitate suficientă de șampon în palmă și aplică-l de la rădăcină înspre vârfuri. Masează scalpul cu degetele, apoi îndreaptă-ți atenția către firul de păr.  Încearcă să nu agresezi părul, oricât de tare te-ai grăbi. Clătește-te corect și apoi aplică balsamul pentru volum, doar pe vârfurile firelor de păr. Lasă-l să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi clătește bine. Când îți ștergi părul, pune-ți prosopul și tapotează ușor. Nu te șterge cu mișcări bruște, ci acționează cu blândețe.

Când îți usuci părul este important să alegi un uscător de păr cu difuzor. Dacă nu ai unul, atunci îți poți usca părul cu capul aplecat în jos sau poți folosi o perie electrică rotundă.

Cum te tunzi și cum te coafezi

Un alt aspect important în definirea volumului părului tău este tunsoarea și cum alegi să îți coafezi părul. Poți alege o tunsoare în scări, dacă ai părul lung. Astfel, vei avea o senzație tridimensională, iar părul tău va avea mai mult volum și va fi mai ușor de aranjat. Dacă ai părul de lungime medie și firul gros, poți opta pentru o tunsoare bob. Așa, părul tău va avea volumul la care te vei aștepta.

Produsele potrivite sunt și ele unele dintre lucrurile care te ajută să îi oferi părului tău volumul pe care îl dorești. Alege-ți din magazin produsele de îngrijire speciale pentru volum, dar nu înainte de a te consulta cu specialistul tău. Poți opta pentru spumă de păr pentru volum sau fixativ pentru volum.

O altă modalitate ar fi să folosești tratamente speciale pentru volum, tot la indicațiile hairstylistului tău, și să ți le aplice la salon sau să le folosești acasă, după instrucțiuni.

Un alt sfat este să îți porți părul în coadă sau în coc, pentru câteva ore, apoi să îl desprinzi și să aplici un șampon uscat.

Alegerea periei potrivite pentru coafat este un alt secret al volumului. Indiferent de tipul firului de păr sau al tunsorii pe care ai ales-o, ideal ar fi să te piepteni cu o perie rotundă, medie, cu perii din materiale naturale.

Un alt truc pentru volumul dorit este schimbarea cărării. Dacă ești obișnuită să porți cărarea pe dreapta, atunci încearcă să o muți pe mijloc sau pe partea stângă. Astfel, părul tău va ieși din zona de confort și va căpăta un volum demn de invidiat.

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a da părului tău volum, important este să te simți bine în pielea ta și să ai un păr curat și îngrijit, indiferent de anotimp. Și să nu uiți că un păr sănătos este un păr frumos și că asta este tot ce contează.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Profihairshop