Pentru tenul deschis

Pielea albă este cel mai bine pusă în valoare de rujuri în tonuri dulci, delicate ca roz trandafiriu, roșu-corai, nuanțe de piersică. Dacă tenul e palid, ai nevoie de rujuri pastelate: lila, nude cu tonuri de roz sau portocaliu deschis. Pentru tenul deschis, cu tente de galben, cele mai potrivite culori sunt roșu-cherry sau roșu-maroniu, dar nu foarte intens și roz-somon. În funcție de culoarea părului, celor cu tenul deschis li se potrivește și un ruj roșu intens sau prună.

De evitat: nuanțele maro-ciocolatiu, mov închis și alte nuanțe foarte puternice.

 

Pentru tenul mediu

Bej maroniu (nuanța mai deschisă), nude-caramel, roz intens, mov-prună sunt câteva dintre cele mai potrivite nuanțe de rujuri dacă ai acest tip de ten. La ocazii speciale, poți purta un roșu aprins ori burgundy.

De evitat: nuanțele nude, care nu se diferențiază de culoarea tenului sau rozurile mai deschise decât tenul.

 

Pentru tenul măsliniu

Te avantajează culorile mai intense și aprinse: roșu în aproape toate variantele, vișiniu, mov-violet, mov-prună, oranj închis, ciocolatiu-auriu, chiar și roz închis.

De evitat: nuanțele prea deschise care te fac să pari palidă, bejurile și, în unele cazuri, portocaliul.

 

De reținut!

  • După ce te-ai bronzat, evită să mai porți nuanțe pastelate pe buze. Cel mai bine le pui în valoare cu un ruj roșu închis.
  • Testează întotdeauna rujul înainte de a-l cumpăra. Culoarea pe care o vezi în tub va arăta diferit când o vei aplica, căci contrează foarte mult și nuanța naturală a buzelor.
  • Ține cont de restul machiajului și alege rujul în funcție de culorile folosite, dar și de momentul zilei.
  • Dacă ai mai mereu buzele uscate, alege rujuri cremoase, cu vitamine.