Cremă cu ulei de cocos

Ai nevoie de 2 lingurițe ulei de cocos, o linguriță miere, o linguriță ulei de măsline și un gălbenuș. Amesteci toate ingredientele până rezultă o cremă pe care o torni într-un recipient cu capac. Se păstrează la frigider. Cum o aplici: seara, înainte de culcare, pe tenul curat, masează bine o cantitate de cremă până intră în piele. După o săptămână de utilizare, vei observa că tenul este mai hidratat și mai catifelat.

Cremă cu aloe vera

Ingredientele necesare sunt: 2 linguri gel de aloe vera, o jumătate linguriță glicerină vegetală, 2-3 picături ulei de jojoba, 5-6 picături ulei esențial de lavandă. Toate acestea se amestecă bine, apoi se pune compoziția obținută într-un borcan cu capac care se închide etanș. Cum o aplici: dimineața și seara, după ce te-ai demachiat, masează ușor pe față puțină cremă. Aceasta va hidrata și va crea o peliculă protectoare pe suprafața pielii.

Citește și: Cel mai simplu și delicat demachiant făcut în casă! Cu aloe vera

Cremă cu iaurt și vitamina E

Amestecă 3 lingurițe iaurt, o linguriță miere, o linguriță suc de lămâie și 4 capsule de vitamina E. Depozitează crema într-un borcănel cu capac, la frigider, și utilizeaz-o maximum 3-4 zile din momentul în care a fost preparată, fiindcă este perisabilă. Cum o aplici: masează ușor pe ten, așteaptă 15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Este un preparat benefic pentru pielea sensibilă și iritată, hidratează și catifelează.

Cremă cu măr

Ai nevoie de 3-4 mere și 2-3 linguri ulei de măsline. Pasează într-un blender merele curățate de coajă. Pune piureul rezultat, împreună cu 2 linguri ulei de măsline, într-un vas, pe foc. Amestecă până obții o cremă. Dă deoparte și mai adaugă puțin ulei de măsline. După ce s-a răcit, transferă într-un recipient cu capac și păstrează la rece până la maximum 5 zile. Cum o aplici: folosește crema seara, după ce ai curățat bine tenul. Hidratează și oferă un aspect proaspăt pielii.

Cremă cu 3 uleiuri 

Iată ce îți trebuie: câte 3 linguri ulei de avocado, de migdale și de caise, 2-3 linguri apă de trandafiri, 3 linguri ceară de albine. Pune într-un vas, la foc mic, uleiurile și ceara, până se topește ceara. Apoi dă deoparte, adaugă apa de trandafiri și amestecă bine până ce se răcorește compoziția. Toarnă într-un vas și păstrează la frigider. Cum o aplici: întinde o cantitate mică pe față și masează delicat până se absoarbe. Are rol hidratant, nutritiv și regenerator.

REȚINE! Cremele pregătite în casă, deoarece conțin ingrediente naturale, nu pot fi păstrate o perioadă îndelungată. Ele se depozitează în recipiente închise etanș, apoi se pun în locuri întunecoase și reci, nu în baie sau în bucătărie.

Citește și: Cum alegi cremele pentru ten și ce ingrediente sunt mai bune!

Citește și: Cum se pregătește și cum se folosește o frunză de aloe vera