Ce textură ți se potriveşte?

Pentru că se găseşte sub două forme, pudră şi spumă, alegerea produsului potrivit poate părea dificilă. Însă, dacă îţi cunoşti foarte bine tenul şi ştii câteva reguli elementare de aplicare penrtru fiecare formulă în parte, atunci totul devine foarte simplu.

Sub formă de pudră 

Aceasta este forma clasică a fardului, remarcându-se prin proprietăţile sale de matifiere perfectă. Se potriveşte oricărui tip de ten, dar în special celor grase, pentru că acoperă perfect porii, lăsând tenul neted şi mat. Înainte de a-l aplica, curăţă tenul şi hidratează-l cu o cremă uşoară de zi. Ca să nu obţii un look forţat sau ridicol, foloseşte o perie bogată şi atinge o singură dată suprafaţa fardului. Aplică apoi prin mişcări ample pe pomeţi şi accentuează nuanţa, repetând această mişcare.

Sub formă de spumă

Această formulă a apărut destul de recent pe piaţă, cu toate astea a devenit în scurt timp foarte apreciată, deoarece nu încarcă porii, păstrează o anumită transparenţă şi dă pielii un look satinat. Textura sa sub formă de spumă fină este mai hidratantă şi se absoarbe uşor în piele, de aceea a devenit soluţia ideală pentru tenul uscat sau pentru cel sensibil. Poate fi folosit direct pe piele sau după aplicarea fondului de ten, cu condiţia ca pielea să fie hidratată înainte. Ia o cantitate mică de produs şi întinde-o cu degetele, chiar pe osul obrazului, dar urmărind-i linia.

Cum alegi nuanţa?

Evident, ţinând cont pe de o parte de nuanţele irisului, tenului, părului, iar pe de altă parte de culorile care predomină în machiajul tău. Dacă ai tenul mai deschis, uşor palid, ochi verzi sau albaştri şi păr castaniu deschis sau în nuanţe de blond, poţi purta diferitele variaţii de roz, de la cel mai natural la cel mai intens, pentru că îţi vor completa foarte natural machiajul. În cazul în care eşti brunetă, şatenă sau roşcată, iar irisul este maro sau negru, în mod sigur te va avantaja un fard cu tentă maronie, unul într-o nuanţă închisă de piersică ori coria. Dacă nu te încadrezi în nici unul dintre tipurile de mai sus, mergi pe o nuanţă naturală medie (nici prea închisă ca arămiu, dar nici palidă ca bej), care să ofere fine reflexe strălucitoare, menite să-ţi lumineze chipul.

Trucuri simple pentru micile defecte

  • ca să-ţi împrospătezi look-ul: pudrează uşor fruntea, maxilarul şi bărbia
  • dacă ai obraji prea rotunzi: aplică fardul pe linia de sub osul obrazului
  • dacă ai bărbie dublă: foloseşte produsul chiar pe linia de sub bărbie
  • ca să dai luminozitate privirii: aplică puţin blush în colţurile exterioare al arcadelor.

Sursa foto: Flickr.com