Cu difuzorul

Dacă ai un astfel de accesoriu la feon, îl poți folosi pentru a obține bucle dezordonate, perfecte pentru zi. După ce ai spălat părul, aplică spumă și piaptănă-te. Lasă capul în jos, pune difuzorul la vârfuri și apropie-l ușor de rădăcină. Ține-l așa până se usucă șuvița, apoi treci la următoarea. Cu cât părul e mai lung, cu atât mai bine se va ondula.

Cu placa

Îți poți face bucle lejere, dar mai definite decât cele obținute cu difuzorul. În acest caz, părul trebuie să fie perfect uscat. Pentru bucle frumoase, folosește o placă îngustă și lucrează cu șuvițe medii, nici prea subțiri, nici prea groase. Pune placa la jumătatea șuviței, rotește o dată șuvița în jurul plăcii, incă o dată placa, apoi trage ușor spre vârf. Dacă nu a ieșit așa cum îți dorești, așteaptă să se răcească părul înainte de a mai ondula o dată. Atenție, căldura plăcii deteriorează repede firul de păr, așa că folosește întotdeauna înainte un spray protector pentru temparaturi ridicate.

Cu bigudiuri flexibile

Dacă îți ondulezi des părul, e bine să alegi această variantă ca să nu distrugi structura firului de păr. Bigudiurile te ajută să obții bucle relativ egale și bine definite. Mai întâi, spală-te pe cap și usucă bine părul. Șuvițele potrivite, nu foarte groase se rulează pe bigudiu, cam pe jumătate din suprafața acestuia, până la rădăcină, apoi se îndoaie bigudiul. Pentru bucle strânse, lasă bigudiurile peste noapte. Dimineața, dă-le jos și desfă fiecare buclă în parte cu degetul, apoi pulverizează fixativ.

Cu ondulatorul

E metoda cea mai rapidă de a-ți face bucle definite. Ca și în cazul plăcii, părul trebuie să fie uscat. Aplică spray termoprotector  și ondulează șuvițele la grosimea dorită. Ca să lucrezi mai ușor, împarte părul în șuvițe. La final, treci cu degetele prin bucle, ca să le desfaci și să arate cât mai natural și aplică un  fixativ pentru rezistență.

Cu peria rotativă electrică

E un aparat care nu ar trebui să îți lipsească, căci permite uscare și coafare în același timp, indiferent că vrei păr întins sau ondulat. E ușor de folosit și oferă de fiecare dată coafuri foarte naturale. De obicei, are mai multe capete pe care le poți alterna în funcție de buclele pe care vrei sa le obții, mai groase sau mai subțiri sau în funcție de lungimea părului. După spălare, aplică un produs hidratant și lasă părul să se usuce parțial fie natural, fie cu feonul, dacă te grăbești. Piaptănă-te și împarte părul în șuvițe potrivite. Ca să îți iasă bucle frumoase, ține cont de următoarele sfaturi: rulează șuvița ușor pe perie, până aproape de rădăcină, netezind mereu, pentru a evita ridicarea firelor mai scurte. Ține peria acolo până când șuvița e complet uscată, apoi desfă-o răsucind ușor peria, dar, atenție, fără să activezi funcția de rotire în sens invers.