Pregătiri pentru plajă

  • Pielea trebuie pregătită din timp cu exfolieri făcute de două – trei ori pe săptămână. Ca să nu agresezi pielea, renunță la lufă și folosește doar un gel cu particule exfoliante, pe care să îl masezi circular câteva minute pe tot corpul. Vei elimina astfel celulele moarte și vei da pielii o catifelare deosebită. În plus, exfolierea înainte de plajă ajută la obținerea unui bronz uniform și de durată. Scruburile făcute în casă sunt ieftine și foarte eficiente: zahărul, mălaiul, mierea zaharisită sau sarea pot fi ingredientele cu rol exfoliant, iar uleiul – de oricare ai în casă – va fi cel care face compoziția cremoasă și extrem de hrănitoare pentru piele.
  • Înainte de expunerea la soare, pielea trebuie să fie foarte bine hidratată, având în vedere că soarele usucă foarte mult epiderma. În plus, o bună hidratare previne arsurile, ajută la o bronzare treptată și o mai bună menținere a bronzului. Îngrijește-o zilnic cu lapte de corp sau ulei, dacă se poate chiar de două ori pe zi.
  • Sfatul nostru: uleiul de morcovi favorizează bronzarea și mai ales obținerea unui bronz uniform, protejează și previne îmbătrânirea pielii, menținându-i elasticitatea. Folosit după plajă, hidratează și regenerează epiderma și ajută la fixarea și prelungirea bronzului.

La soare, cu protecție și cu măsură

Întotdeauna aplică loțiunea protectoare înainte cu o jumătate de oră de a ajunge la plajă, nu pe plajă. Pentru a te proteja cât mai bine, crema trebuie să aibă FPS potrivit pielii tale: cu cât e mai deschisă și se înroșește mai repede cu atât factorul de protecție e mai mare. Expunerea la soare trebuie făcută progresiv, începând cu 5-10 minute în prima zi, mărind intervalul în următoarele zile. Respectă intervalul de plajă indicat de medici și nu vei avea bătăi de cap cu arsuri și iritații. Reaplică loțiunea de plajă la fiecare 30 de minute și neapărat după fiecare baie. Pe umeri, decolteu, zone cu alunițe și ten, aplică o cantitate mai mare de produs, pentru protecție sporită.

Îngrijirea continuă și după plajă

Și este chiar foarte importantă, pentru că hidratarea optimă a pielii în acest moment elimină orice urmă de disconfort: senzație de usturime, piele care ”ține” sau zone foarte uscate.  Cele mai bune sunt loțiunile după plajă, cu formule hidratante, dar și calmante și răcoritoare, deci îți oferă tot ce ai nevoie. O dată bronzată, pielea are nevoie de îngrijire specială și mai multă atenție: nu va fi agresată prin exfolieri repetate, dușuri fierbinți sau frecări cu prosopul după duș. Gelul cu aloe vera e unul dintre cele mai bune produse pentru îngrijirea după plajă, căci are foarte bune proprietăți calmante, hidratează și repară epiderma. Îl poți combina cu ulei de susan bio, un alt ingredient recomandat pentru îngrijirea și proprietățile reparatoare  pe care le oferă după plajă.

Sursa foto: Flickr.com