Se întâmplă adesea ca timpul limitat, programul încărcat de la serviciu ori sarcinile casnice să intervină printre programările efectuate la salonul de cosmetică. Dat fiind faptul că rețelele sociale oferă o diversitate de idei, soluții și indicații pentru realizarea unei manichiuri, chiar în confortul casei, ai suficiente motive să încerci măcar o dată.

Pentru început, trebuie să alegi tehnica potrivită personalității și gusturilor tale. Dacă îți dorești ca unghiile să aibă doar un aspect îngrijit, acoperite cu un strat protector de lac incolor, atunci o manichiură clasică va fi pe gustul tău. Folosind aceeași tehnică, poți aplica oje colorate, elemente strălucitoare sau paiete, care se pot îndepărta cu acetonă.

În plan opus, manichiura semipermanentă și cea tehnică cu gel au câștigat admirația femeilor, datorită rezistenței îndelungate. Timp de aproximativ trei săptămâni, unghiile își vor păstra aspectul impecabil, fără a fi nevoie de retușuri considerabile. 

În ceea ce privește alegerea tehnicii optime, manichiura tehnică cu gel necesită utilizarea unor ustensile complexe, precum freze electrice; forma unghiilor se construiește cu ajutorul unor șabloane speciale, iar un gel colorat finisează întregul proces. Așadar, manichiura cu ojă semipermanentă rămâne o soluție mai simplu de realizat, singurul accesoriu diferit față de tehnica obișnuită fiind o lampă U.V. ce contribuie la uscarea ojelor. 

Iată câteva sfaturi utile, care te vor îndruma în realizarea unei manichiuri reușite, chiar la tine acasă. 

Organizează kitul de manichiură

Dacă se întâmplă, de multe ori, să anulezi programarea la salonul de frumusețe, este indicat să îți achiziționezi toate produsele și ustensilele necesare pentru tipul de manichiură dorit. Spre exemplu, în cazul manichiurii semipermanente, vei avea nevoie de:

  • bază de unghii;
  • lac-gel protector (top coat);
  • primer pentru unghii;
  • soluție pentru îndepărtarea impurităților, aflate la nivelul unghiei;
  • soluție pentru îndepărtarea ojelor semipermanente colorate;
  • șervețele sterile din bumbac;
  • pile pentru definirea formei unghiilor și pregătirea unghiilor pentru aplicarea ojelor;
  • oje semipermanente în nuanțele dorite;
  • lampă U.V.

Față de ojele clasice, cele semipermanente sunt disponibile într-o varietate de culori – de la nuanțe de nude la roșu, fucsia, verde smarald, galben, mov –, dar și în diferite modele creative, asemenea ojei cat eye, care te duce cu gândul la un joc exploziv al culorilor. Astfel, ai ocazia să alegi varianta potrivită pentru tine. 

Pornește mereu de la o bază curată

Urmărind principiul folosit pentru îngrijirea tenului, pielii și părului, suprafața unghiilor se curăță înainte de realizarea manichiurii, indiferent de tipul acesteia. Dacă este cazul, se îndepărtează resturile de ojă, prin intermediul unui dizolvant fără acetonă sau cu soluție specială pentru ojă semipermanentă.

Ai grijă la cuticule

Cuticulele joacă un rol important în aspectul final al unghiilor, de aceea, este important să le aranjezi cu grijă. Cu ajutorul unui bețișor din lemn, împinge-le către baza unghiilor și hidratează zona cu un ulei special de cuticule. 

Folosește un primer pentru unghii

Cu scopul de a spori rezistența ojei în timp, aplică un strat subțire de primer pe toată suprafața unghiei, lăsând să se usuce timp de 30 de secunde. Vei observa că patul unghial va arăta mat, întrucât elimină uleiurile produse în mod normal de organism.

Dă frâu liber imaginației și experimentează diferite modele, tipare și culori. Doar în acest mod vei observa ce nuanțe se potrivesc carnației tale și ce combinații te fac mai încrezătoare. 

Sursă foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu ForeverLash