Demachiază-te cu atenție

Oricât de obosită ai fi, nu te culca niciodată înainte să îndepărtezi complet machiajul. Zona ochilor necesită atenție deosebită, căci urmele de rimel sau dermatograf pot provoca iritații. Folosește un demachiant special creat pentru zona sensibilă a ochilor sau folosește-l pe cel pe care îl folosești pentru ten, dacă este specificat pe el că poate fi folosit și pentru ochi.

 

Masca cu gel, pentru împrospătare

Printre cele mai simple și rapide remedii pentru ochii obosiți este masca cu gel. O ții câteva minute la frigider, apoi o aplici pe ochi pentru alte câteva minute. Răcorește, calmează zona, reduce pungile și, folosită constant, dă pielii fermitate și reduce ridurile fine și semnele de oboseală.

 

Gelurile hidratante, un pas important în îngrijire

Mai sensibilă și mai uscată, zona ochilor are nevoie de hidratare delicată. Folosește în fiecare dimineață un gel reconfortant, răcoritor, care să împrospăteze și să desumfle pungile. Un gel tip roll-on  revigorează imediat ochii obositi și stimulează microcirculația, prin masajul ușor pe care îl oferă biluțele răcoritoare în momentul aplicării produsului. Oferă instantaneu o senzație de prospețime. Pentru întinerirea zonei, completează îngrijirea cu un gel antiageing, pe bază de ingrediente naturale.

 

Remediile naturale te ajută oricând

Înmoaie două comprese în ceai verde, stoarce-le,  așează-le pe o farfurie și lasa-le 30 de minute la frigider. Aplică-le apoi pe pleoape pentru câteva minute. Când îți simți ochii obosiți și umflați, masează-i de jur împrejur cu un cub de gheață. Tot pentru ochi umflați, aplică două dischete demachiante înmuiate în lapte rece. Decongenstionată și antiinflamatoare, infuzia de albăstrele e un calmant natural al ochilor obosiți. Pune o linguriță și jumătate de flori într-o cană de apă fierbinte, acoperă și lasă la infuzat un sfert de oră. Aplică apoi comprese pe pleoape și lasă-le 10 -15 minute. Pentru rezultate bune, repetă de 2-3 ori pe săptămînă.