► Dacă se pune un ou într-un pahar cu apă şi acesta stă pe fundul vasului, înseamnă că este proaspăt, iar dacă pluteşte este vechi şi trebuie aruncat.
► Dacă atunci când se sparge un ou, albuşul se prelinge şi gălbenuşul nu este bombat, înseamnă că oul este vechi de circa o săptămână.
► Ouăle nu se pun direct în compoziţia pe care urmează să o preparăm, ci se sparg separat într-o farfurie şi apoi se adaugă la restul ingredientelor.
► Ouăle se păstrează la frigider, în cutii speciale. Atunci când se fierb, se scot din frigider cu jumătate de oră înainte, altfel se crapă la fierbere.
► Când se fierb ouăle este bine să se adauge în apă un praf de sare şi o lingură de oţet.
► Ouăle se păstrează la frigider în cutii, deoarece coaja acestora este poroasă şi pot fi  absorbite diferite mirosuri din frigider.