Petrecerile în club sau la restaurant sunt extrem de des întâlnite. Însă, atunci când ai trecut de 30 de ani, redescoperi plăcerea petrecerilor mai intime chiar la tine acasă. Asta deoarece acum nu mai simți nevoia de a fi înconjurat de sute de necunoscuți puși pe distracție. Acum, cel mai probabil, preferi să te bucuri de compania celor mai apropiați prieteni cu care oricum te întâlnești mai rar decât ți-ai dori. Dacă ți-ar fi spus cineva la 20 de ani că vei face asta din proprie inițiativă, ți-ar fi fost aproape imposibil să crezi. 

Astfel, dacă ești pe punctul de a da printre primele tale petreceri acasă, noi am conceput un ghid care te va ajuta să nu ratezi nimic din lucrurile esențiale: 

  1. Mâncarea

Deși oamenii nu vin la petreceri cu burta goală cu scopul de a mânca precum la restaurant, mâncarea este un element important la fiecare party. Găsește un colț în care să amenajezi un bufet, cald sau rece, cu câteva aperitive interesante. Axează-te pe mâncărurile ce pot fi consumate fără tacâmuri elaborate și care să fie pe placul tuturor. Nu vei da greș cu niște bulete de cascaval, minitarte cu salată de ton, icre sau de vinete, bruschete cu somon sau doar cu legume și câteva bucăți de pui Shanghai. La astfel de petreceri, este foarte important modul în care sunt aranjate produsele pe masă, așa că, dacă nu alegi cateringul, fă o căutare online pentru a vedea câteva variante numai bune. Nu uita de alune, saleuri, covrigei și măsline. Oamenii le servesc pe toată perioada serii mai mult din reflex decât de foame. 

  1. Băutura

Dacă le știi preferințele în materie de băutură a tuturor prietenilor tăi, este perfect. Însă, dacă apar în grup și persoane noi (parteneri sau partenere), trebuie să diversifici puțin opțiunile. Ideal este să te interesezi din timp despre preferințele fiecărei persoane noi, dar nu tot timpul îți iese. E posibil ca în forfota pregătirilor să nu apuci să dai astfel de telefoane, așa că trebuie să fii inventiv. Dincolo de băuturile pe care gașca le consumă frecvent, cumpără și câteva sucuri naturale și un aperitiv pentru fete. Astfel, persoanele care nu consumă alcool sau băuturi tari se vor simți la fel de bine precum cei care le consumă. 

  1. Muzica

Petrecerile realizate acasă sunt, în cele mai multe cazuri, ceva mai liniștite decât cele din club sau la restaurant. Asta deoarece scopul prezent diferă de cel avut la 20 de ani. Acum pui preț pe timpul de calitate petrecut cu invitații. Asta nu înseamnă că muzica, dacă nu este dată la volum maxim, nu este importantă. Fie că alegi un playlist personal sau unul regăsit online, alege muzica ideală pentru a socializa, dansa și a fi pe placul tuturor. Pare complicat, dar nu este. Vei observa că accentul este pus, de majoritatea oamenilor, pe discuțiile purtate sau pe jocurile jucate. Da, indiferent de vârstă, jocurile de societate sunt binevenite la o adunare cu prietenii, chiar dacă nu mai aveți 16 ani. Alege muzica perfectă, găsește volumul ideal pentru a se auzi, dar a nu deranja discuțiile și bucurați-vă de piesele preferate.

Compania este elementul principal al oricărei petreceri. Adună-ți prietenii buni și veți petrece câteva ore care vă vor încărca bateriile pentru următoarele săptămâni. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) ARTICOL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU MEGA-IMAGE