Folosește elemente feng shui pentru carieră în casă și la birou, nu doar pentru a decora, ci pentru a atrage energiile armonioase ale universului. Este o filosofie și o tehnică veche de peste 2.000 de ani, pe care chinezii o folosesc pentru a-și îmbunătăți viața.

Cele mai puternice elemente feng shui sunt legate de elementele primordiale precum apa, pământul, focul sau aerul. De aceea, toate obiectele naturale cu valoare de simbol precum apa, nisipul, sarea sau lemnul au rolul lor în amenajarea unui spațiu feng shui.

Cum se folosesc simbolurile feng shui pentru carieră

De câteva mii de ani, astrologii chinezii au ales simboluri puternice conectate cu natura înconjurătoare pentru a le folosi să atragă norocul și prosperitatea. Unele dintre ele atrag afacerile bănoase și ofertele profitabile, altele pot fi folosite pentru carieră, pentru a menține armonia la serviciu, pentru a beneficia de anumite avantaje în profesie sau pentru a urca în ierarhie.

Peretele de nord este destinat profesiei și carierei

Și acasă, și la birou, cele mai puternice elemente feng shui pentru carieră trebuie puse pe peretele de nord. Iar elementul cel mai important asociat cu nordul este apa. Astfel că, spre nord, poți ține întotdeauna o vază de sticlă plină cu apă și flori proaspete. Dar ai grijă să nu ții la nord elemente asociate cu pământul, precum ceramica sau nisipul, pentru că pământul risipește sau îneacă energia apei.

Broscoiul asociat cu succesul în afaceri și în carieră

Acest animal, realizat de obicei din metal aurit, poate fi ținut în partea de nord a biroului și se spune că aduce beneficii mai ales celor care conduc o afacere sau care își suplimentează veniturile din comisioane și prime. În filosofia chineză, acest broscoi are doar trei picioare, iar numărul nu este întâmplător deoarece trei este asociat adesea în cultura chineză cu bunăstarea.

Broscoiul este adesea sculptat pe un pat de bani și ține o monedă în gură. În casă, dacă vrei să ții acest broscoi aducător de noroc, trebuie pus într-un colț, spre nord, dar cu fața către ușa de la intrare pentru a atrage norocul și banii. Nu îl plasa niciodată în bucătărie sau în dormitor, deoarece nu este de bun augur.

Copăcelul din ametist, cel mai frumos simbol feng shui pentru carieră

Din vremuri vechi, înțelepții chinezi credeau că ametistul, un cristal de culoare mov, facilitează relațiile profesionale cu superiorii, dar și cu profesioniștii din domeniu. Un copăcel realizat din pietre de ametist este indicat la birou unde va echilibra energiile dintre colegi și șefi, favorizând la timpul potrivit o avansare.

În plus, ametistul este o piatră benefică pentru sănătate, pentru imunitate și un tonus optimist. El trebuie ținut întotdeauna lângă spațiul de muncă, pe birou, și acasă, și la serviciu. Este un obiect decorativ estetic, dar și benefic.

Vezi şi cum să cureţi rosturile de la gresie!