Cine nu cunoaște celebrele monede chinezești decupate la mijloc! Sunt puternice simboluri fengshui pentru bani, iar în Occident au fost ușor asimilate cu bogăția și puterea financiară. Află unde se țin aceste monede și ce alte simboluri feng shui pentru bani mai poți avea în casă.

Monedele I-Ching se poartă în portofel

monedele I Ching pentru carieră și bani
monedele I Ching pentru carieră și bani

Chinezii consideră că norocul în carieră și prosperitatea se atrage cu bani, dar nu cu orice fel de bani, ci cu monede I-Ching. Sunt acele monede rotunde, decupate la mijloc în formă de pătrat și legate între ele cu un șnur de mătase roșie.

Forma rotundă reprezintă cerul, iar decupajul pătrat din interior reprezintă pământul, astfel că o asemenea monedă se spune că îmbină energiile benefice ale celor două universuri. Aceste monede micuțe se poartă în portofel sau legate de telefon, sub formă de mici accesorii. Important este să fie trei și să le ai cu tine, mai ales dacă lucrezi în comerț și în vânzări, ca să îți aducă noroc.

Broasca dragon, o creatură pentru cei ambițioși

Această statuetă, de obicei realizată în bronz, care reprezintă o creatură mitică, o combinație între o broască țestoasă și un dragon, le poartă noroc ambițioșilor. Cine trece printr-o perioadă tensionată în carieră și vrea să ajungă pe un post mai bun, este bine să aibă la birou această statuetă. Broasca dragon este reprezentată protejând o grămadă de bani și este un simbol puternic pentru noroc, longevitate, protecție, armonie și câștiguri.

Cocoșul chinezesc roșu sau auriu, simboluri feng shui pentru bani

Cocoșul de aur sau cocoșul roșu le poartă noroc celor care urmăresc o promovare. Pe de altă parte, este benefic la birou unde echilibrează energiile, sporește comunicarea și ajută la stabilirea de noi contacte și relații.

Chinezilor le place să îl decoreze cu bănuți norocoși și să îl țină în partea de nord sau de sud a biroului. Este una dintre cele mai benefice păsări din filosofia feng shui, alături de pasărea phoenix. Astrologii chinezi susțin că acest cocoș de aur este cu atât mai generos cu zodiile Dragon, Bivol sau Șarpe, iar nativii acestor zodii trebuie să îl aibă și la birou, și acasă.

Pachira, micul bonsai care atrage banii

Cultura feng shui promovează mai multe plante aducătoare de noroc, dar pachira este considerat cel mai benefic pentru cei care se confruntă cu probleme financiare. Este un copac originar din zonele tropicale și a fost adaptat la ghiveci, sub formă de bonsai.

Pentru cine are răbdare să îngrijească plantele de interior, pachira este o alegere bună deoarece nu este deloc pretențios și are această aură mistică legată de bunăstare, de bani, de succes în carieră. Nu degeaba este cunoscut peste tot în lume drept copacul cu bani. Chinezii sau japonezii care iubesc acest copac îl decorează cu șnururi roșii pentru a atrage mai mult noroc în casele lor.  

Arowana, peștișorul de aur

Dacă elementele primordiale precum pământul, lemnul sau metalul sunt simbolizate prin elementele prezentate mai sus, apa este și ea simbolizată prin peștele arowana, un pește norocos, care împlinește dorințe, aduce bani și beneficii mari celor care îl țin în casă. Este peștișorul de aur din poveștile noastre, dar are mult mai multe semnificații în cultura chineză.

El se ține în partea de nord a casei pentru carieră sau în partea de sud pentru bunăstare și împlinirea dorințelor. Bineînțeles, chinezii au mai mulți astfel de peștișori aurii în casă, presărați în spațiile cele mai potrivite din punct de vedere feng shui.