Pentru a promova un sentiment de armonie în propria casă, încearcă aceste moduri simple de a încorpora Feng Shui.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui se traduce prin „vânt și apă”. În Antichitate, sintagma a fost folosită pentru a selecta locurile și momentele favorabile pentru construirea caselor, creșterea culturilor și alte activități de susținere a vieții. Filozofia se bazează pe elementele pământ, metal, apă, lemn și foc, ce pot fi reprezentate prin diverse forme, culori și materiale în întreaga casă. Echilibrul corect cultivă spații fericite, organizate, care ne susțin bunăstarea și viața de zi cu zi.

Menține ordinea

Potrivit filozofiei, dezordinea excesivă poate împiedica fluxul de energie în casa ta. Folosește soluții de organizare care te ajută să reduci la minimum dezordinea, în special în jurul pasajelor, cum ar fi ușile și holurile. Îndepărtează orice obstacol care îți stă în cale în timp ce te deplasezi prin casă și renunță la obiectele inutile sau nedorite, care ocupă spațiu.

Deschide fluxul de circulație

Alege aranjamente de mobilier care să permită căi de acces deschise în interiorul și în jurul camerelor. În camera de zi, de exemplu, ia în considerare posibilitatea de a schimba masa de cafea pătrată cu una circulară. Colțurile rotunjite sunt preferabile marginilor ascuțite, deoarece permit un flux de trafic mai lin. Pentru un Feng Shui mai bun, gândește-te la modul în care te deplasezi printr-o cameră și asigură-te că traseul este facil.

Nu uita de amenajarea băii

Băile sunt controversate, în Feng Shui. Este important să fii atentă la amplasarea băilor într-o locuință, deoarece există o mulțime de apă care intră și iese din ele. În Feng Shui, apa este legată de prosperitate și de modul în care energia vine la tine. 

Când vine vorba de Feng Shui, ușile întotdeauna vor fi închise, pentru a împiedica energia să scape. Același lucru este valabil și pentru capacul toaletei, care trebuie să fie coborât, fără excepție. Dacă ne gândim să evităm obstacolele, toaletele suspendate pe perete ar putea fi o opțiune bună.

Mobilierul Feng Shui ideal pentru baie este realizat din materiale naturale, care echilibrează energia, cu dulapuri de baie cu design rotunjit. În ceea ce privește decorul, alege elemente naturale, cum ar fi plantele, vasele de ceramică și florile proaspete, precum și piese care evocă amintiri, cum ar fi fotografiile sau lumânările parfumate.

Proiectează o intrare primitoare

Reacția pe care o ai când intri în casă este energia pe care o vei aduce în restul locuinței. Creează o primă impresie pozitivă, printr-o intrare ordonată, care se simte luminoasă și primitoare. Încorporează plante în apropierea ușii de la intrare, pentru a oferi o atmosferă primitoare, și adaugă lumină, pentru a nu intra imediat într-o cameră întunecată.

Plante Feng Shui 

Plantele oferă o conexiune cu natura, oferind energie și prospețime. Decorează camerele cu multe plante, având grijă să alegi soiuri adecvate condițiilor de lumină din casă și capacității tale de a le îngriji. Ferește-te, însă, de frunzele ascuțite sau de plantele cu țepi.

Poziția de comandă

În Feng Shui, poziția de comandă se referă la locul în care se află o piesă de mobilier în raport cu ușa. Atunci când stai întinsă în pat sau la birou, de exemplu, ar trebui, în mod ideal, să poți vedea ușa fără să fii direct în dreptul ei.

Cel mai bun loc este adesea situat în diagonală, cu un perete solid în spate. Aceasta reprezintă capacitatea ta de a gestiona eficient oportunitățile sau amenințările care apar în viața ta. Vrei să poți vedea cine intră în spațiul tău privat, dar poziționarea ta direct în fața ușii te plasează într-un loc vulnerabil.

Creează un echilibru cu ajutorul culorilor 

Alege cu atenție culorile, pentru a obține echilibrul potrivit. În general, nuanțele inspirate din natură vor încuraja calmul, în timp ce culorile mai luminoase, mai vibrante, vor crește nivelul de energie. Păstrează culorile închise în partea de jos, pentru a oferi o bază solidă. Apoi, alege culori deschise pe pereți și tavane, pentru un efect echilibrat și deschis. Dispunerea opusă, respectiv podele de culoare deschisă cu pereți întunecați, poate duce la un sentiment de dezechilibru.

Așadar, nu uita că scopul nu este de a obține un Feng Shui perfect. Concentrează-te pe micile schimbări care te ajută să te simți mai relaxată și mai mulțumită. Acestea se vor reflecta în mod pozitiv și benefic în viața ta.

Sursă foto: shutterstock.com

(P) ARTICOL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU ROMSTAL