Pârtia de schi de la Valea Mare a fost realizată printr-o investiție privată. Este situată între localitățile Barcani și Valea Mare, și este cea mai mare pârtie de schi funcțională din județul Covasna.

Pârtia de schi de din Covasna – 600 m de ditracție

„E o pârtie medie, spre ușoară, pentru toate categoriile de schiori, cu o diferență de nivel de 106 metri la lungimea respectivă. (…) Sper ca oamenii care vin aici să se simtă bine pentru că încercăm să creăm cele mai bune condiții. Și eu schiez și am fost prin foarte multe locații și unde nu m-am simțit bine, nu am mai mers a doua oară. Sper ca aici oamenii să se simtă bine și să revină cu drag de fiecare dată”, a declarat proprietarul pârtiei, Ioan Oprea, citat de stiri.covasnamedia.ro.

Pârtia, dotată cu un schi-lift cu 70 de locuri şi instalaţie de nocturnă, a fost deschisă oficial pe data de 30 decembrie. La baza pârtiei a fost amenajat şi un pub pentru turişti.

În urmă cu câţiva ani, investitorul Ioan Oprea a realizat în vecinătatea acestei pârtii şi un lac de agrement şi pescuit sportiv pe o suprafaţă de 7 hectare, unde iarna se poate pescui la copcă.

Pârtia de schi de 600 de metri pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Program și prețuri

În cursul săptămânii, pârtia este deschisă între orele 12.00 și 21.00, iar în weekend între orele 9.00 și 21.00.

Costurile pentru o urcare cu teleschiul sunt de 3 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți.

Administratorii pârtiei pun la dispoziția clienților și abonamente valabile toată ziua, care costă 60 de lei pentru copii și 80 de lei pentru adulți.

A fost deschisă publicului și pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” din stațiunea Covasna.

Săniile sunt interzise pe această pârtie pentru a evita producerea accidentelor sau a altor evenimente nedorite.

În judeţul Covasna se mai poate schia în staţiunea Şugaş Băi, pe o pârtie în lungime de aproape 250 de metri, dotată cu teleschi şi instalaţie de nocturnă.

Sursa foto