Parfumul

Pe cât de uzuale, pe atât de subestimate; parfumurile de zi cu zi au capacitatea de a schimba pe loc starea de spirit. Dacă ai un parfum nou, cu siguranță vei fi mai atentă la noile note de vârf ale acestuia și vei avea o stare bună odată cu folosirea lui. Ți-a plăcut aroma, tocmai de aceea l-ai achiziționat, deci nu te sfii să profiți de efectele benefice. 

Poate să pară neobișnuit, însă chiar și un parfum bărbătesc puternic, asemenea binecunoscutului Versace Eros, s-ar putea să te energizeze. Poți face o incursiune și printre parfumurile partenerului tău, fără să fie nevoie să le aplici pe piele, ci doar să le studiezi olfactiv.

Odorizantul de cameră

Un astfel de accesoriu frumos mirositor, dar și extrem de plăcut vizual poate fi cumpărat cu lejeritate și din supermarket, nu doar dintr-un magazin de profil. Poți ține cont de o mulțime de lucruri când alegi un odorizant: gusturile tale, ocazia, dorința de a încerca ceva nou sau de a menține aceeași aromă plăcută în încăpere. 

De obicei, odorizantul este automatizat (funcționează cu baterii) și poți regla intervalul de timp la care dorești să fie pulverizat parfumul în cameră. Poți amplasa simpaticul aparat fie departe de ochii curioși, fie la vedere, pentru a activa și eventuali senzori de mișcare. Te vei obișnui în foarte scurt timp și cu ușorul zgomot pe care îl produce atunci când dispersează aromele.

Uleiurile esențiale

Lumea uleiurilor esențiale s-a extins atât de mult încât este greu de ales o singură aromă sau brand. Ce este important este că aceste uleiuri trebuie sa fie de calitate, cât mai naturale posibil, tocmai prin larga paletă de utilizări pe care o au. Asemenea uleiuri pot fi folosite într-un difuzor de arome (inclusiv în scop terapeutic sau de relaxare). Mai apoi, le putem lua în considerare pentru folosirea în cadrul unor măști pentru păr sau gomaje excelente pentru exfolierea pielii. De ce nu, pot fi aplicate local pentru a îmbunătăți starea de spirit sau în săculeți parfumați pentru a schimba aerul din dulapuri și sertare.  

Lumânările parfumate

Faci parte din categoria iubitorilor de lumânări când nu doar serile romantice necesită astfel de accesorii ci și cinele frumoase în familie, momentele de relaxare solo sau clipele de liniște imediat ce ai făcut curățenie în toată casa. În forme, culori și mărimi diferite, lumânările sunt perfecte pentru orice ocazie și nu întâmplător le întâlnim și în ceremoniile religioase. Relaxarea este cuvântul de ordine care le însoțește, așa că, dacă simți că ești cu moralul puțin căzut, formează-ți un mediu prietenos cu lumina caldă de la una sau mai multe lumânări, amplasate strategic într-un loc sigur. 

Bețișoarele parfumate

Nici că se poate o idee mai bună pentru o încăpere cu un miros plăcut decât bețișoarele parfumate. Cu un aspect care se potrivește cam oricărui stil, bețișoarele au diferite mărimi și astfel diverse puteri de a dispersa discret parfumul din sticla în care sunt puse. Pentru un efect wow, nu te sfii să alegi un miros mai puternic sau chiar două sticluțe cu bețișoare parfumate, puse în capete opuse ale încăperii. 

Tot la această categorie se încadrează și acele bețișoare cărora le dai foc și eliberează un fum aromat, care nu este toxic și care ard domol, până la elementul de siguranță. Ele trebuie poziționate pe un suport de siguranță care să și colecteze cenușa rămasă. Din fericire, ai și aici atât de multe variante încât probabil îți va fi greu să alegi o singură aromă.

Pentru zilele mohorâte sau pentru cele senine, dar care au nevoie de mai multă energie, există o multitudine de arome, în diferite forme, care să aducă buna dispoziție. Nu ezita să folosești o aromă sau mai multe, într-o cameră sau în toată casa. Vei sesiza o îmbunătățire a întregii atmosfere din jurul tău. 

Sursa Foto: Shutterstock

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Douglas