Femeile și pisicile au multe lucruri în comun: afecțiune, eleganță, nevoia de protecție, sensibilitate, grijă, nevoia de odihnă și chiar de un strop de lux. Pisicile în vis pot avea tot felul de mesaje și semnificații, în funcție de modul în care le visezi. Cu atât mai mult dacă îți visezi propria pisică, pe care o îndrăgești și o îngrijești zilnic. Ea poate avea conexiuni nebănuite cu subconștientul tău.

De fiecare dată când îți apar pisicile în vis sau pisica ta de acasă, iar visul este atât de tulburător încât îl ții minte până dimineața, încearcă să rememorezi fiecare detaliu. Te va ajuta să descifrezi mai bine mesajul ascuns pe care micile feline îl pot transmite.

Arhetip al sufletului feminin

Este uimitor faptul că celebrul psihanalist austriac Sigmund Freud considera pisicile în vis simboluri ale tensiunii, stresului și grijilor cu care ne confruntăm zi de zi.

Un alt psihiatru celebru, Karl Jung considera pisicile un arhetip, un simbol al subconștientului feminin, un alter ego al feminității. Pe de altă parte, Jung considera că pisicile în vis pot arăta modul în care un bărbat se raportează la femeile din viața lui. Iar femeia care visează pisici primește un mesaj din subconștient despre propriile temeri și dorințe ascunse.

Pisicile în vis. Interpretări diferite

pisica neagră în superstiții

Mulți dintre noi considerăm că pisicile au personalități complexe, sunt afectuoase și liniștite, dar pot fi și misterioase, ascunse, răzbunătoare. Ele pot fi un simbol al afecțiunii pe care vrei să o dăruiești celorlalți, dar și un simbol al temerilor și grijilor tale cele mai adânci. Pentru o femeie, pisicile care îi apar în vise pot fi simboluri ale independenței, ale creativității, originalității și ale spiritului profund feminin.

Pisici care te atacă în vis

Acest vis poate fi legat de unele comportamente de autosabotare. El poate semnifica propriile slăbiciuni, timiditatea, temerile că nu te descurci în situații complicate. Pisica sau pisicile care te atacă în vis încearcă să ”trezească” puterea ta interioară și capacitatea de a te apăra de orice agresiune psihică. Pisicile îți arată că trebuie să fii mai puternică și să îți protejezi singură sufletul, inima și mintea!

Pisici care te urmăresc în vis

În cazul în care ai un vis în care ești urmărită de o pisică sau de mai multe pisici, acesta poate semnifica slăbiciunile tale. De unele dintre ele ești deja conștientă și încerci să le controlezi sau să le vindeci. De altele, poate, că nu ești conștientă, dar ele apar în astfel de vise declanșate de subconștient.

Pisici bolnave sau rănite în vis

Dacă vezi în visele tale o pisică rănită, bolnavă, suferindă se pare că aceasta arată un dezechilibru între mintea ta și suflet. În realitate, treci printr-o situație dificilă, trebuie să iei decizii grele sau să faci compromisuri dureroase. Mintea ta nu poate lua o decizie care să îi facă rău sufletului. Gândește-te bine ce merită să alegi și protejează-te!

Pui de pisică în vis

Se întâmplă, uneori, să visăm pui de pisică drăgălași, jucăuși, dar lipsiți de apărare. Poate că așa te simți tu! Acest vis poate să apară într-o perioadă în care te simți lipsită de apărare, neiubită și neconsolată de nimeni, chiar dacă tu ai făcut foarte multe lucruri bune pentru cei din jur.

Pisici albe versus pisici negre

De cele mai multe ori în vise ne lipsește culoare și putem visa pisicile negre. În acest caz ele semnifică temeri ascunse, frici greu de controlat, stres puternic, griji legate de familie și de copii.

Despre pisicile albe care apar în vise se spune că ele aduc un mesaj mai bun, sunt simboluri ale dorințelor, speranțelor și ale afecțiunii.

Pisici care intră în casă

Dacă nu ai pisică, dacă nu ai avut niciodată pisică, dar visezi că îți intră în casă o pisică, acest vis poate refleta nevoia ta de protecție, de siguranță și de înțelegere. Poate că treci printr-o perioadă în care nu te simți sigură nici măcar în casa ta și ai nevoie de protecția părinților sau a unei persoane puternice.

Pisici și câini în vise

Acesta poate fi un vis deosebit, în care animale cu simboluri atât de diferite apar să transmită mesaje de avertizare. Dacă pisica și câinele se joacă în vis sau aleargă împreună, animalele pot simboliza nevoia ta de evadare, de independență, de exprimare liberă.

Dacă pisica și câinele se bat în vis, se atacă, sunt agresive, animalele pot reprezenta nevoia ta de a scăpa de un agresor din viața reală, cineva care te atacă psihic, cineva care te atacă verbal sau te stresează zi de zi.

Pisici care se joacă

Două, trei pisici jucăușe care îți apar în vis reprezintă nevoia ta de a te debarasa de unele probleme sau situații stresante. Ai nevoie de relaxare, de odihnă, de activități care să te deconecteze. Pisicile care se joacă arată o nevoie de evadare din situații dificile, grele, împovărătoare.

Pisici pe care le mângâi

Mult mai des poți să visezi că mângâi o pisică, mai ales propria pisică. În acest caz este vorba despre nevoia de afecțiune și protecție pe care tu o simți într-o perioadă în care îți lipsește.

Pisicile în vis. Semnificații în funcție de culoarea blăniței

De cele mai multe ori, visele sunt alb-negru, cu multe nuanțe de gri. Puține dintre ele sunt puternic colorate. Dar, dacă se întâmplă să visezi pisici colorate, să le vezi bine în vis culoarea blăniței, acest lucru nu este întâmplător. Culorile respective transmit și ele un mesaj.

Pisicile gri – nesiguranță, incertitudine, furie, răzvrătire

Pisicile tărcate – bogăție, creativitate

Pisicile gri – albăstrui – creativitate, sensibilitate

Pisicile maronii – putere, încredere de sine

Pisicile portocalii – independență, evadare, joc