Cumpără-i jucării și recompense

Mâncarea pe i-o oferi câinelui tău trebuie aleasă cu cea mai mare grijă dacă vrei ca acesta să fie sănătos și să petreceți cât mai mult timp împreună. Hrana uscată și acele conserve caini pe care el le adoră trebuie să fie cât mai nutritive, însă mâncatul nu e totul. Mestecatul obiectelor și distrugerea jucăriilor constituie o distracție maximă pentru cățelul tău. Cînd îți rupe diferite lucruri în bucăți, pentru el este o adevărată fericire. Atâta timp cât se joacă în siguranță cu jucăriile lui, lasă-l să se bucure atât cât dorește. Caută obiecte rezistente, cum ar fi jucăriile fără umplutură, astfel încât să fie mai durabile. 

Asigură-te că animăluțul tău are întotdeauna la dispoziție jucării de mestecat și recompense comestibile. Mestecatul este un comportament natural, așa că este important ca patrupedul să aibă mai multe opțiuni. Jucăriile de mestecat, cum ar fi Kong-urile care pot fi umplute cu mâncare, sunt foarte interesante și atractive pentru câini. De asemenea, produsele comestibile, cum ar fi dental sticks-urile sau oasele pentru dentiție, pot ajuta la menținerea dinților curați, oferindu-i în același timp câinelui tău o modalitate distractivă de a-și petrece timpul.

Asigură-te că își ia zilnic porția de joacă

Exercițiile fizice nu sunt bune numai pentru sănătatea fizică a câinelui tău, ci îi stimulează și sănătatea mintală. Viața este plictisitoare pentru patrupezii care nu fac exerciții fizice, iar câinii plictisiți sunt forțați să-și creeze propriile momente de agrement – adesea în moduri distructive sau nepotrivite. O plimbare rapidă, o oră de joacă sau o sesiune de înot sunt modalități excelente pentru a se elibera de energia în exces. După mișcare, se poate relaxa liniștit, altfel devine apatic sau hiperactiv. Lasă-l pe el să te ghideze către activitățile care îi plac cu adevărat. De asemenea, își poate exersa mintea cu jocuri și jucării care stimulează creativitatea. 

Dacă animăluțul tău are un temperament foarte jucăuș, întâlnirile cu alți câini ar putea fi o reală bucurie pentru el. Pentru unii câini, însă, oamenii sunt tovarășii lor de joacă preferați, iar un joc de urmărire sau v-ați ascunselea ar putea fi apreciat de prietenul tău. Experimentați împreună diferite activități pentru a afla ce jocuri și care jucării sunt preferatele lui.

Oferă-i clipele cuvenite de libertate

Libertatea este esențială pentru oameni, iar din acest punct de vedere câinii nu sunt diferiți. Chiar dacă ești conștient de acest lucru, probabil că tu ești cel care dictează modul în care câinele tău își petrece timpul, de la programul de masă până la stabilirea orelor de ieșit afară. 

Dacă îi permiți cățelului să facă și el alegeri în rutina lui zilnică, va fi o excelentă metodă de a-l bucura și destresa în același timp. Astfel, ar fi bine să cauți câteva modalități prin care să-i oferi posibilitatea de a lua mici decizii. De exemplu, lasă-l să aleagă în ce direcție să meargă în timpul plimbărilor voastre sau ce jucărie să ia din coșul lui. Plimbarea fără lesă poate fi, de asemenea, palpitantă pentru câine, dar aici va trebui să pui siguranța pe primul loc. Permite-i prietenului tău o evadare din lesă numai acolo unde traficul este redus și nu este periculos pentru el sau alte animale de companie.

Câinii sunt ființe sociabile și sunt cei mai fericiți când sunt băgați în seamă și când au ceva de făcut. În plus, aceștia sunt ca niște copii mici. Dacă nu le oferi o atenție deosebită, ei vor găsi modalități de a se distra, lăsându-ți pernele fără puf sau ronțăind la vreun pantof. Dacă stilul tău de viață actual presupune să-l lași acasă pentru perioade lungi de timp, nu uita să-i cumperi și lui câteva obiecte care să-i facă mai plăcut timpul pe care îl petrece singur.

Sursa foto: Shutterstock  

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Animaland