1. Identifică o sursă de venit pasiv

Venitul pasiv este acea sumă de bani pe care o încasezi în fiecare lună fără să depui efort sau să implementezi acțiuni în acest scop. Iată cum poți să identifici o sursă de venit pasiv potrivită pentru tine:

  • Identifică talentele și abilitățile tale – dacă deții cunoștințe într-un anumit domeniu, poți încerca să le transformi într-o sursă de venit pasiv. Poți crea un curs online, poți scrie o carte sau poți înregistra un podcast pe tema ta de expertiză. Dacă ești pasionată de fotografie sau de artă, poți încerca să vinzi produsele tale online.
  • Investește în proprietăți imobiliare – proprietățile imobiliare pot fi o modalitate excelentă de a obține un venit pasiv. Poți cumpăra o proprietate și să o închiriezi, astfel încât chiriașii să îți asigure venitul lunar. Cu toate că această sursă de venit este considerată a fi una dintre cele mai sigure, ai nevoie de o investiție substanțială pentru început.
  • Investește în acțiuni – atunci când investești în acțiuni, devii proprietarul unei părți din firma respectivă, lucru care îți dă dreptul să te bucuri, din punct de vedere financiar, de o parte din succesul său. Cu toate că această soluție pare una promițătoare, investițiile la bursă nu sunt lipsite de riscuri. Este important să studiezi piața înainte de a face o investiție și să te asiguri că ai o strategie de investiții bine definită.
  1. Accesează un credit pentru nevoi personale

Uneori, obiectivele nu așteaptă, așa că se poate întâmpla să ai nevoie de un anumit buget într-un timp relativ scurt. În timp ce soluțiile prezentate mai sus sunt eficiente, acestea necesită o perioadă de câteva luni sau chiar ani pentru a se transforma în surse sigure și constante de venit pasiv. 

De aceea, dacă plănuiești să îți renovezi locuința sau să achiziționezi o mașină, însă nu ai bugetul necesar, poți să optezi pentru un credit de nevoi personale. Odată ce ai stabilit suma de bani de care ai nevoie, poți să folosești un calculator de credit pentru nevoi personale pentru a estima rata pe care ai plăti-o în cazul în care ai împrumuta suma de bani dorită.

  1. Economisește

Economisirea banilor reprezintă o soluție pe care o poți adopta pe termen lung pentru a atinge obiectivele financiare dorite și pentru a deveni mai responsabilă în ceea ce privește modul în care îți cheltuiești banii. Iată trei metode simple de a economisi bani:

  • Stabilește un buget și respectă-l – stabilirea unui buget lunar te poate ajuta să identifici cheltuielile nesemnificative și să îți canalizezi banii către economii. Este important să ții evidența tuturor cheltuielilor și să îți planifici economiile în funcție de acestea.
  • Redu cheltuielile nesemnificative prin alegerea produselor mai ieftine sau prin eliminarea cheltuielilor care nu aduc o valoare reală în stilul tău de viață, cum ar fi abonamentele pentru aplicațiile de livrare a mâncării sau de difuzare filme online. 
  • Economisește bani într-un cont separat – stabilește o sumă pe care o poți economisi lunar și depune această sumă într-un cont de economii sau un depozit la termen. În funcție de opțiunea aleasă, suma de bani pe care o depui și instituția financiară pentru care optezi, vei putea să primești o anumită dobândă pentru banii depuși.

Identificarea unei surse de venit pasiv, accesarea unui credit pentru nevoi personale și stabilirea unui plan de economisire sunt câteva dintre acțiunile pe care le poți implementa pentru îndeplinirea obiectivelor tale. Pune în aplicare informațiile din acest articol și atinge-ți obiectivele în timp record.

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu ING.ro